Μόνο 350 θα αποκτήσουν την BMW M5 Edition 35 Years

«Βάζει φωτιά» με 625 άλογα 

BMW M5 Edition 35 Years

Πριν από 35 χρόνια, η BMW Motorsport GmbH δημιούργησε μία νέα κατηγορία οχημάτων. Το πρώτο sedan υψηλών επιδόσεων συνδύαζε τη δυναμική συμπεριφορά ενός σπορ αυτοκινήτου με την άνεση και τη λειτουργικότητα ενός κορυφαίου τετράθυρου μοντέλου. Με την ονομασία BMW M5 και την ισχύ ενός εξακύλινδρου σε σειρά μηχανικού συνόλου, προερχόμενου από τη σπορ BMW M1 με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, το νέο μοντέλο ξεκίνησε μία εντυπωσιακή καριέρα στην οποία αυτή τη στιγμή η BMW M5 Competition αποτελεί την αιχμή του δόρατος.

..

Σήμερα, η BMW M5 είναι το πιο επιτυχημένο σπορ sedan υψηλών επιδόσεων σε όλο τον κόσμο, συνεχίζοντας να αντλεί τη γοητεία της από την αγωνιστική τεχνογνωσία της BMW M GmbH. Θέλοντας να τιμήσει αυτή την επέτειο, η BMW M GmbH παρουσιάζει μία ειδική έκδοση της BMW M5, η οποία κάτω από το καπό της έχει τον ισχυρότερο κινητήρα στην ιστορία του μοντέλου – με ισχύ 625 hp – και μία γκάμα συναρπαστικών στιλιστικών στοιχείων και ειδικού εξοπλισμού.

Για πρώτη φορά, το ευφυές σύστημα τετρακίνησης M xDrive φροντίζει η κινητήρια ισχύς να φτάνει στο δρόμο με απόλυτο έλεγχο. Πετυχαίνει ένα εντελώς νέο επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς και διασφαλίζει ότι η τελευταία και ισχυρότερη BMW M5 είναι απόλυτα ελεγχόμενη από τον οδηγό – ακόμα και σε ακραίες συνθήκες σπορ οδήγησης. Η BMW M5 Edition 35 Years θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 350 αντιτύπων και θα διατίθεται σε όλο τον κόσμο από τον Ιούλιο του 2019.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top