Η Pirelli επιστρέφει στο διάσημο Concours d’Elegance

Επίσημος εταίρος 90 χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση και την πρώτη νίκη

Pirelli Concours d’Elegance

Το 1929, πριν από 90 χρόνια, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Villa d’Este Concours d’Elegance, και νικητής αναδείχτηκε ένα Isotta Fraschini Tipo 8A με ελαστικά Pirelli Cord Superflex. Φέτος, η Pirelli επιστρέφει στις όχθες της Λίμνης Κόμο ως επίσημος εταίρος του πιο διακεκριμένου θεσμού κλασικών αυτοκινήτων, και εφοδιάζει με ελαστικά μερικά από τα πιο ελκυστικά εκθέματά του. Στον πολυτελή  χώρο της Villa, η  Pirelli παρουσιάζει κάποια μοντέλα ορόσημα στην ιστορία του αυτοκινήτου καθώς και τη συλλογή ελαστικών Collezione, που προορίζεται για κλασικά οχήματα.

Στο πέρασμα των δεκαετιών, πολλά έχουν αλλάξει σε αυτή τη διοργάνωση της Villa d’Este – αλλά το πάθος για αυτοκίνητα, φινέτσα και ανταγωνισμό παραμένει το ίδιο. Ωστόσο, πέρα από τις παραδοσιακές αξίες, διαφαίνεται ένα νέο ενδιαφέρον ως προς τη διαφύλαξη τους παρελθόντος σε συνδυασμό με το σεβασμό προς την αυτοκινητιστική κληρονομιά. Το στοιχείο αυτό είναι κάτι που δεν αφήνει αδιάφορη την Pirelli, όπως επιβεβαιώνεται με πολυάριθμους τρόπους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Pirelli Fondazione, η οποία επιμελείται της διαφύλαξης ντοκουμέντων, τεχνικών προδιαγραφών και άλλων κειμηλίων που αφηγούνται μία ιστορία 150 χρόνων.

Αλλά οι προθέσεις της Ιταλικής φίρμας εκφράζονται κυρίως με την εντυπωσιακή γκάμα ελαστικών Pirelli Collezione που εκτίθεται στο Villa d’Este Concours: ελαστικά που συνδυάζουν ρετρό εμφάνιση με σύγχρονη τεχνολογία, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τα κλασικά τους αυτοκίνητα. Αυτή τη στιγμή, η Pirelli Collezione διαθέτει ελαστικά για αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1930 μέχρι τα σύγχρονα κλασικά της δεκαετίας του 2000.

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top