Ποιον τίμησε η Nissan με το συλλεκτικό ρολόι από…σπόιλερ αυτοκινήτου 

Δείτε την συναρπαστική ιστορία του 

Nissan συλλεκτικό ρολόι

Το μερικώς κατεστραμμένο σπόιλερ του 46 Datsun BRE 510 του 1971ήταν κρεμασμένο στον τοίχο γραφείου στην έδρα της εταιρείας
Για να τιμήσει μια φιλία 50 χρόνων, η Nissan συνεργάστηκε με τα ρολόγια REC της Δανίας, δημιουργώντας ένα μοναδικό ρολόι για τον γνωστό οδηγό αγώνων John Morton. Τα συλλεκτικά ρολόγια της Nissan και της REC  κατασκευάστηκαν από το σπόιλερ του ιστορικού #46 Datsun BRE 510 του 1971. Το ρολόι χειρός JM 46 Heritage διαθέτει σημαντικά χαρακτηριστικά από το BRE #46 Datsun 510, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού του #46 στην πλάκα του, τα ίδια χρώματα και την υπογραφή του Morton.

Κάποιες λεπτομέρειες, όπως οι κίτρινου χρώματος ενθέσεις, αποδίδουν φόρο τιμής στην ιστορία. Θέλοντας εκείνη την εποχή να ξεχωρίσει το αυτοκίνητό του στην πίστα και στις φωτογραφίες, ο Peter Brock, ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της ομάδας, “υπογράμμισε”  διάφορα σημεία του αυτοκινήτου με ένα εντυπωσιακό κίτρινο Sperex VHT, συμπεριλαμβανομένης της κίτρινης εξάτμισης.

Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα, το μερικώς κατεστραμμένο σπόιλερ του ιστορικού αυτοκινήτου,  ήταν κρεμασμένο στον τοίχο ενός  γραφείου στην έδρα της Nissan,  θυμίζοντας το θρυλικό Datsun BRE 510, που καθιέρωσε το εμπορικό σήμα ως μεγάλο παίκτη στους αγώνες αυτοκινήτου.

Τώρα, αυτό το σπόιλερ χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει την πλάκα του ρολογιού στα χρώματα του κόκκινου, του λευκού και του μαύρου.
Η επιδέξια οδήγηση του Morton στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ανέβασε το εμπορικό σήμα της Datsun στο ψηλότερο σκαλί των αγώνων και έχτισε μια σχέση λατρείας με τους απανταχού θαυμαστές της μάρκας. Ο Morton  πίσω από το τιμόνι του  #46 Datsun 510 που εξελίχθηκε από τον Peter Brock και την Brock Racing Enterprises (BRE), κατάφερε να κερδίσει διαδοχικά στα πρωταθλήματα SCCA Trans Am 2,5 λίτρων, το 1971 και το 1972. Ο αγώνας του 1971 τάραξε τόσο πολύ τα νερά των αγώνων, ώστε το αυτοκίνητο να αποκτήσει τη φήμη του “φονέα των γιγάντων”

Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top