Πως λειτουργούν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις Audi Q5, A6, A7, A8

Πότε μπορείτε να τις παραγγείλετε 

Audi Q5, A6, A7, A8 plug-in

Η Audi παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων Q5, A6, A7 Sportback και A8, με ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 40 χιλιόμετρα στο νέο κύκλο μέτρησης κατά WLTP. Όλα τα νέα plug-in υβριδικά μοντέλα της Audi χρησιμοποιούν έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού με τον ηλεκτροκινητήρα να είναι ενσωματωμένος στη μετάδοση. Μια μπαταρία ιόντων-λιθίου βρίσκεται κάτω από το χώρο αποσκευών για να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια και το ηλεκτρικό μοτέρ να υποστηρίζει το θερμικό κατά την φάση της επιτάχυνσης. Το αποτέλεσμα είναι η πολύ γρήγορη εκκίνηση και η ισχυρή επιτάχυνση. Τα plug-in υβριδικά μοντέλα διαθέτουν τα ακόλουθα προγράμματα κίνησης: τα “EV”, “Auto” και “Hold.” Μέσω ενός διακόπτη ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αυτό που επιθυμεί και ανάμεσα σε αυτά τα τρία βασικά προγράμματα κίνησης: προτεραιότητα για την ηλεκτροκίνηση, πλήρως αυτοματοποιημένη υβριδική λειτουργία ή εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας για χρήση σε μεταγενέστερο χρόνο. Η εκκίνηση γίνεται στάνταρ ηλεκτρικά στο πρόγραμμα “EV” και ο θερμικός κινητήρας ενεργοποιείται στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες. Στο πρόγραμμα “Auto” τα μοντέλα PHEV χρησιμοποιούν την έξυπνη αλληλεπίδραση του ηλεκτροκινητήρα και του θερμικού κινητήρα για βέλτιστη απόδοση. Στο πρόγραμμα “Hold” η διαχείριση της μονάδας ελέγχει το κινητήριο σύστημα ώστε να διατηρείται το τρέχον ενεργειακό φορτίο της μπαταρίας, π.χ. για οδήγηση αργότερα σε αστικές περιοχές που επιτρέπεται μόνο η ηλεκτροκίνηση.


Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα “comfort”, “efficiency”, “auto” και “dynamic” από τους γνωστούς διακόπτες του Audi drive select και να παραμετροποιηθεί ανάλογα η μετάδοση, η ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης. Ανάλογα με την ρύθμιση ο κινητήρας και το ηλεκτρικό μοτέρ συνεργάζονται ιδανικά για βέλτιστη απόδοση της ροπής και ενεργειακή απόδοση. Στο πρόγραμμα “dynamic” ο ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει το θερμικό κινητήρα σε μεγαλύτερο βαθμό για μέγιστη ηλεκτρική ώθηση και δυναμική οδήγηση. 


Το ενεργητικό πεντάλ του γκαζιού με μεταβλητό σημείο πίεσης στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, υποστηρίζει μία διακριτική ανάδραση για την πιο αποδοτική λειτουργία του συστήματος. Όταν ο οδηγός τραβήξει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού, το αυτοκίνητο κυλά ελεύθερα με το αυτόματο κιβώτιο στην θέση D και στα προφίλ οδήγησης “auto” και “efficiency” (σε ταχύτητες κάτω από τα 160 χλμ./ώρα), του Audi drive select, όπου τόσο ο θερμικός κινητήρας όσο και ο ηλεκτρικός κινητήρας αποσυνδέονται και απενεργοποιούνται. Από την άλλη, στην θέση S του κιβωτίου και στην επιλογή προφίλ “dynamic” ο ηλεκτροκινητήρας παραμένει ενεργός στη λειτουργία ανάκτησης και επιβράδυνσης ώστε να μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική. Όλες οι σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρική οδήγηση, όπως ένας μετρητής ισχύος, η αυτονομία και η ροή ενέργειας, απεικονίζονται στο προαιρετικό ψηφιακό ταμπλό Audi virtual cockpit και στην οθόνη MMI.
 Τα plug-in υβριδικά (PHEV) είναι το επόμενο κεφάλαιο στη στρατηγική της Audi γύρω από την ηλεκτροκίνηση και θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία μέσα στο 2019. 


Βαγγέλης Γκούμας 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top