Τα 595 esseesse και 124 Rally Tribute «βάζουν φωτιά» στην άσφαλτο

H Abarth έγινε 70 χρονών και γιορτάζει με δυο μοντέλα στη Γενεύη

Abarth 595 esseesse

Το νέο Abarth 595 esseesse είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό κιτ βελτίωσης της δεκαετίας του 60, αλλά και την έκδοση του 500 που λανσαρίστηκε το 2009. Σήμερα, δέκα χρόνια αργότερα, το θρυλικό "esseesse" επιστρέφει στην κορυφή της γκάμας, εφοδιασμένο με τον πιο ισχυρό κινητήρα των 180 ίππων. Το νέο Abarth 595 esseesse εφοδιάζεται με σύστημα πέδησης από την Brembo, το οποίο εξασφαλίζει την άριστη επαφή των υλικών τριβής με τον δίσκο με αποτέλεσμα την άμεση επιβράδυνση. Τα  αμορτισέρ Koni FSD (Frequency Selective Damping) βελτιστοποιούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.


Εκτός από τον πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει σύστημα πολυμέσων-πλοήγησης Uconnect με οθόνη αφής 7'', σύστημα Abarth Telemetry, και συμβατότητα με Apple CarPlay/Android AutoTM*, το Abarth 595 esseesse ξεχωρίζει και χάρη στις νέες λευκές ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 17''. Όπως και όλα τα μοντέλα της Abarth για το 2019, το esseesse συνοδεύεται και από το συλλεκτικό λογότυπο "70th anniversary"


Με συνολική παραγωγή 124 αντιτύπων, το Abarth 124 Rally Tribute είναι η ειδική έκδοση με την οποία γιορτάζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος FIA R-GT του 2018. Αποτελεί ένα πραγματικά συλλεκτικό μοντέλο διαθέτοντας μια σειρά στοιχείων, όπως η ειδική μεταλλική πλακέτα στην καμπίνα.

Όπως και το 124 Spider, το νέο Abarth 124 Rally Tribute είναι εκπληκτικά ευέλικτο και δυναμικό, χάρη στο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που διαθέτει, αλλά και στο χαμηλό βάρος που φτάνει τα 1.060 κιλά. Τις εξαιρετικές επιδόσεις (αναλογία κιλών/ίππο 6,2) εξασφαλίζει ο Turbo βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων με τεχνολογία MultiAir που αποδίδει 170 ίππους (ή αλλιώς 124 ίππους/λίτρο) και 250Nm ροπής. Η συλλεκτική έκδοση εφοδιάζεται με το θρυλικό σύστημα εξαγωγής Record Monza το οποίο ανάλογα με τον  τρόπο οδήγησης αλλάζει τη διαχείριση της ροής των καυσαερίων.

Τέλος το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης από την Brembo και το χαμηλό βάρος των τροχών ενισχύουν περαιτέρω την ανόθευτη οδηγική αίσθηση του νέου Abarth 124 Rally Tribute.Η ειδική έκδοση είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα, το κόκκινο Costa Brava και το λευκό Turini, ενώ και στις δύο περιπτώσεις μαύρο ματ είναι το κάλυμμα του κινητήρα, μία λύση που είχε ξεκινήσει από τους αγώνες ώστε ο οδηγός να αντιμετωπίζει λιγότερες αντανακλάσεις.


Με μια σειρά συνεργασιών με εταιρείες εκτός χώρου αυτοκινήτου, η Abarth, δημιούργησε με αφορμή και τα 70α γενέθλια της, μια σειρά ξεχωριστών lifestyle προϊόντων. Δύο από αυτά θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην έκθεση της Γενεύης. Πρόκειται για τον χρονογράφο titan της Breil που έχει αναφορές στο χώρο του αυτοκινήτου και το νέο ηχοσύστημα Ixoost που παίρνει την έμπνευση του από το διάσημο τελικό του συστήματος εξαγωγής Record Monza.


Βαγγέλης Γκούμας


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top