Οι κινητήρες των νέων BMW X3 M και Χ4 Μ

Μιλάμε για 500 άλογα 

BMW X3 M και Χ4 Μ

Για πρώτη φορά, η BMW επεκτείνει τη γκάμα αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με μεσαία μοντέλα στις κατηγορίες Sports Activity Vehicle (SAV) και Sports Activity Coupe (SAC). Η BMW X3 M  και η X4 M  θέτουν νέα πρότυπα δυναμικών επιδόσεων, ευελιξίας και ακρίβειας στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Παράλληλα λανσάρονται οι αντίστοιχες εκδόσεις Competition των BMW X3 M και BMW X4 M. Ο ισχυρότερος straight-six βενζινοκινητήρας που έχει εμφανιστεί ποτέ σε μοντέλο BMW M προσφέρει ένα ισχυρό υπόβαθρο για συναρπαστικές επιδόσεις. Υψηλόστροφος και με τεχνολογία M TwinPower Turbo, αποδίδει μέγιστη ισχύ 480 hp από 3.000 κυβ. εκ., σε συνδυασμό με μέγιστη ροπή 600 Nm. Η έκδοση bi-turbo που έχει εξελιχθεί ειδικά για τις BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition αυξάνει την ισχύ κατά 30 ίππους , φτάνοντας συνολικά τους 510 ίππους.


Ο νέος κινητήρας υψηλών επιδόσεων συνεργάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic και χρησιμοποιεί το νέο σύστημα τετρακίνησης M, που έκανε το ντεμπούτο του στην BMW M5. Το σύστημα τετρακίνησης M xDrive μεταφέρει περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς και προσφέρει στους ιδιοκτήτες των BMW X3 M και BMW X4 M δύο προγράμματα οδήγησης AWD. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη συνεργασία μεταξύ M xDrive και Active M Differential στον πίσω άξονα επιτρέπει την κατανομή ισχύος μεταξύ των τεσσάρων τροχών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις για βέλτιστη πρόσφυση, ευελιξία και κατευθυντική ευστάθεια. Οι BMW X3 M και BMW X4 M έχουν επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 4,2 δευτ., ενώ οι αντίστοιχες Competition εκδόσεις επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,1 δευτ. Το σύστημα DSC (Dynamic Stability Control) επιτρέπει ελεγχόμενη ολίσθηση τροχών σε M Dynamic Mode, ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί.


Το περιεχόμενο που προβάλλεται στο προαιρετικό Head-Up Display μπορεί να διαμορφώνεται μέσω του μενού iDrive. Ο οδηγός μπορεί να αποθηκεύει δύο προφίλ – παραμετροποιώντας τα παραπάνω χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις επιθυμίες του – στο iDrive και να τα επιλέγει ανάλογα με τις συνθήκες μέσω των δύο διακοπτών M στο τιμόνι. Μεταξύ των στοιχείων του βασικού εξοπλισμού των μοντέλων BMW X3 M, BMW X4 M και Competition είναι προβολείς LED, σύστημα ηχείων hi-fi και το πακέτο ConnectedDrive που περιλαμβάνει το σύστημα Πλοήγησης Professional. Η λίστα προαιρετικών επιλογών για τις BMW X3 και BMW X4 διευρύνει τις δυνατότητες εξατομίκευσης και περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και ψηφιακές υπηρεσίες των BMW Connected και BMW ConnectedDrive.


Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top