Δείτε πόσες Mercedes και Smart πουλήθηκαν στην χώρα μας 

Στην πρώτη θέση στην πολυτελή κατηγορία 

Mercedes A Class

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Mercedes-Benz κατακτά την πρώτη θέση στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων στη χώρα μας. Συνολικά στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 5.153 οχήματα του ομίλου της Daimler και συγκεκριμένα 4.521 επιβατικά οχήματα Mercedes-Benz & smart, εκ των οποίων 3.785 οχήματα Mercedes-Benz και 736 smart, 358 ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (κάτω των 3,5 τόνων), 143 επαγγελματικά οχήματα (άνω των 3,5 τόνων) και 131 λεωφορεία Μercedes-Benz & Setra (πηγή: ΣΕΑΑ).

Τόσο στα φορτηγά (από 3,5 τόνους) όσο και στα λεωφορεία, η Mercedes-Benz Ελλάς κατετάγη επίσης 1η στις πωλήσεις. To μερίδιο αγοράς στα επιβατικά ανέρχεται στο 4,4%, εκ του οποίου το 3,7% ανήκει στα μοντέλα της Mercedes-Benz. Στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στο 5,2%, στα επαγγελματικά οχήματα άνω των 3,5 τόνων στο 41,5% και στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα άνω των 8 τόνων στο 40,3%. Στα λεωφορεία το μερίδιο αγοράς αγγίζει το 50% (49,8%)!


Ο κος Ι. Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς δήλωσε: «Το αστέρι έλαμψε για ακόμη μία χρονιά, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως. Η χαρά και η περηφάνια όλων μας είναι μεγάλη, γιατί αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η πελατοκεντρική φιλοσοφία της μάρκας και οι πάγιες αξίες της όσον αφορά στην ασφάλεια, στην ποιότητα, στην αξιοπιστία, στη διαχρονικότητα και στη σχέση τιμής-αξίας παραμένουν σημαντικές για το αγοραστικό κοινό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των αγοραστών μας έχει μειωθεί κατά 10 ολόκληρα χρόνια, αφού η μάρκα εκτός από την καινοτομία τα τελευταία χρόνια δίνει έμφαση στο σχεδιασμό που συνδυάζει αριστοτεχνικά τη λογική με το συναίσθημα! Ο πελάτης βρίσκεται στο επίκεντρο, οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι εφάμιλλες της ποιότητας των προϊόντων που εισάγουμε ενώ η επικέντρωσή μας σε ενέργειες Κοινωνικής Υπευθυνότητας αντικατοπτρίζουν το σεβασμό της μάρκας στη Χώρα και το Περιβάλλον όπου δραστηριοποιείται. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους όσοι, χρόνια τώρα, μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και μας φέρνουν για πέντε συνεχόμενα έτη στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Η δέσμευσή μας είναι δεδομένη. Όλοι μας στη Mercedes-Benz Ελλάς, εργαζόμενοι και Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο, θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος να κάνουμε αυτό που τόσο καλά γνωρίζουμε: να εκπλήσσουμε και να ενθουσιάζουμε τους πελάτες μας με νέα, καινοτόμα αυτοκίνητα, προγράμματα και υπηρεσίες!»  


Βαγγέλης Γκούμας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top