Με ποιον συνεργάζεται η BMW για να αναπτύξει την αυτόνομη οδήγηση στην Κίνα

Πάνω σε ποιο πρόγραμμα εργάζονται πυρετωδώς

BMW

Η Baidu, Inc. (NASDAQ:BIDU) και το BMW Group υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας - Memorandum of Understanding (MoU), στο πλαίσιο του οποίου, το BMW Group προσχωρεί στην ανοιχτή πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης Apollo της Baidu, παίρνοντας μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Η συνεργασία επισημοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Κινέζου Πρωθυπουργού Li Keqiang στη Γερμανία στις 10 Ιουλίου, όπου συνάντησε τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel. Το MoU σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας συνεργασίας πάνω στην αυτόνομη οδήγηση μεταξύ του BMW Group και της Baidu. Οι δύο εταιρίες επιθυμούν, μέσα από τη συνεργασία, να προσφέρουν ασφαλείς, πρακτικές και έξυπνες λύσεις μετακίνησης στους καταναλωτές της Κίνας.

Το BMW Group εξελίσσει μία πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης με τεχνολογικές λύσεις για Level 3 έως Level 4/5 (πολύ έως πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση), καθώς και για προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδήγησης (Level 2). Αυτή η κλιμακούμενη λύση αυτόνομης οδήγησης εξελίσσεται με τεχνολογικούς εταίρους και κατασκευαστές OEM που συμβάλλουν με τις γνώσεις, τους πόρους και τις καινοτομίες τους για τη δημιουργία μιας προηγμένης φιλοσοφίας.

Το project Apollo είναι μία ανοιχτή πλατφόρμα που αποτελεί μία ολοκληρωμένη, ασφαλή και αξιόπιστη λύση η οποία υποστηρίζει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες ενός αυτόνομου οχήματος. Από τον Ιούλιο του 2017 που λανσαρίστηκε, η πλατφόρμα Apollo έχει φέρει κοντά 118 παγκόσμιους εταίρους από τους χώρους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας. Η επιτυχία της οφείλεται στο ότι παρέχει σταθερά τη δυνατότητα σε developers και εταίρους να επιταχύνουν την πρόοδο της καινοτομίας ανοίγοντας νέες δυνατότητες και αξιοποιώντας κοινούς πόρους.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top