Που μπορείτε να δείτε την Mustang που οδηγούσε ο Steve McQueen στo "Bullit"

Μαζί και τη νέα  Ford Mustang BULLITT

Ford Mustang

Η θρυλική Ford Mustang GT του ‘68 που οδηγούσε ο Steve McQueen στην κλασική ταινία “Bullitt” της Warner Bros. Pictures – ένα αυτοκίνητο του οποίου η τύχη αγνοείτο μέχρι τις αρχές της φετινής χρονιάς . Η μία από τις δύο πανομοιότυπες Mustang GT fastback του ’68 που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα της ταινίας “Bullitt”, το ιστορικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο McQueen, επανεμφανίστηκε, μετά από παραμονή τριών δεκαετιών σε μία αποθήκη.

Ο ιδιοκτήτης του Sean Kiernan, ο οποίος κληρονόμησε το αυτοκίνητο το 2014 από τον μακαρίτη τον πατέρα του Robert, θέλοντας να κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο της οικογένειάς του, επικοινώνησε με τη Ford και τα δύο μέρη συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για να αποκαλύψουν αυτή τη σταρ του κινηματογράφου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, όπως και έγινε τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Kiernan συνοδεύει το αυτοκίνητο στο Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στο Goodwood. Θα λάβει μέρος στο Hillclimb, τη δημοφιλή ανάβαση του Goodwood μήκους 1,9 χιλιομέτρων μαζί με τη νέα ειδική έκδοση Bullitt της σύγχρονης Ford Mustang, η οποία είναι διαθέσιμη πλέον και στην Ευρώπη προς τιμήν της 50ής επετείου από την πρώτη προβολή της κλασικής ταινίας. Θα   κάνει την πρώτη της εμφάνιση εκτός ΗΠΑ στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στη Μεγάλη Βρετανία, 12 - 15 Ιουλίου. 

Μία ακόμη ιδιαίτερη Ford Mustang, βαμμένη στα μοναδικά χρώματα της Eagle Squadron έχουν δημιουργήσει από κοινού η Ford Performance με την εταιρία RTR Vehicles του Vaughn Gittin Jr. για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Αμερικανούς πιλότους μαχητικών αεροσκαφών που υπηρέτησαν στη Βρετανική Royal Air Force κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.  Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του drift Gittin Jr. θα οδηγήσει τη Mustang GT Eagle Squadron των 700 ίππων στη διαδρομή του Hillclimb προτού το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο επιστρέψει στις ΗΠΑ για να μπει σε δημοπρασία από την The Gathering, το μεγαλύτερο ευεργέτη της Ένωσης Πειραματικών Αεροσκαφών (Experimental Aircraft Association), τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα της νεολαίας της Ένωσης. Όσο για τον Gittin Jr., επιστρέφει στο Hillclimb και πίσω από το τιμόνι της μοναδικής – ειδικά φτιαγμένης για αγώνες drift - Mustang RTR.

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top