Η Piaggio ετοιμάζει νέα επαγγελματικά οχήματα

Δείτε με ποιον συνεργάζεται για την παραγωγή τους

Η Piaggio ετοιμάζει νέα επαγγελματικά οχήματα

Ο όμιλος Piaggio, ευρωπαίος ηγέτης στον τομέα των δίτροχων, κατά το 2017 πούλησε 176.800 επαγγελματικά οχήματα παγκοσμίως, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως σημαντικού παίκτη και στην αγορά τρίτροχων και τετράτροχων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων για τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών.

Συνεχίζει ακάθεκτος και ετοιμάζει την ανάπτυξη  διαφορετικών τύπων οχημάτων σε μοντέλα mini pick-ups και mini van, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για λύσεις επαγγελματικής μετακίνησης, κατάλληλα για διαδρομές εντός πόλης και εξοπλισμένα με οικολογικούς κινητήρες τελευταίας γενιάς και με κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό..

Όλοι οι τύποι οχημάτων θα έχουν ικανότητα μεταφοράς ωφέλιμου φορτίου έως 1,5 τόνο. Τα μοντέλα θα παρουσιαστούν σταδιακά στην αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια ξεκινώντας από το 2020, μέσω ενός δικτύου διανομής που θα προσανατολίζεται στη μέγιστη ικανοποίηση του πελάτη. Για την παραγωγή τους υπεγράφη σύμβαση με την Foton Motor Groupο τον μεγαλύτερο κατασκευαστή επαγγελματικών οχημάτων στην Κίνα, με κύκλο εργασιών περίπου 51,7 δις Γιεν (το 2017) και περίπου 40.000 υπαλλήλους σε όλον τον κόσμο, διαθέτει μια πλήρη γκάμα προϊόντων υψηλής τεχνολογικής αξίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Piaggio & C. S.p.A. (PIA.MI), Roberto Colaninno, και ο Αντιπρόεδρος της Foton Motor Group και Πρόεδρος της Foton International, Chang Rui, υπέγραψαν την τελική σύμβαση για την ανάπτυξη και κατασκευή μιας νέας σειράς ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων τεσσάρων τροχών, όπως προβλεπόταν από την προκαταρκτική συμφωνία που υπεγράφη στο Πεκίνο τον Σεπτέμβριο του 2017. Τα τεχνικά παραρτήματα θα οριστικοποιηθούν εντός των επόμενων δύο μηνών.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top