Ποιο τίτλο πήρε η BMW M5

Αναδείχτηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων της Χρονιάς 2018

Ποιο τίτλο πήρε η BMW M5

Η BMW ψηφίστηκε "World Performance Car 2018" (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων της Χρονιάς 2018). Ήταν η έβδομη φορά που η BMW απέσπασε ένα παγκόσμιο βραβείο στο θεσμό "World Car of the Year". Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου, στα πλαίσια του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου Νέας Υόρκης 2018. Η BMW M5 εφοδιάζεται με την τελευταία έκδοση του 4.4L V8 κινητήρα με τεχνολογία M TwinPower Turbo. Ισχύς 600hp και μέγιστη ροπή 750Nm εγγυώνται εξαιρετική προώθηση και εντυπωσιακές επιδόσεις: ο V8 biturbo επιταχύνει την M5 από 0 στα 100 km/h σε μόλις 3,4 δεύτερα.

Η νέα M5 υιοθετεί σύστημα τετρακίνησης M xDrive, ειδικά εξελιγμένο για μοντέλο M. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω του νέου 8-τάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic: σε συνδυασμό με το σύστημα M xDrive, αυτό εξασφαλίζει την άριστη μεταφορά ισχύος του υψηλόστροφου υπερτροφοδοτούμενου στο δρόμο. Στην κατηγορία αυτοκινήτων επιδόσεων - με ετήσια παραγωγή τουλάχιστον 2.000 αντιτύπων και πώληση σε τουλάχιστον δύο ηπείρους το διάστημα 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου 2018 - διαγωνίστηκαν συνολικά έντεκα οχήματα.

Η επιλογή και ψηφοφορία σε όλες τις κατηγορίες  πραγματοποιήθηκε από μία διεθνή επιτροπή που αποτελείται από 82 κορυφαίους δημοσιογράφους αυτοκινήτου, από 24 χώρες.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top