Προληπτική ανάκληση από τη Mercedes

Ποια μοντέλα αφορά και που εντόπισαν το πρόβλημα

Προληπτική ανάκληση από τη Mercedes

Πρόγραμμα ανάκλησης ανακοίνωσε η  Mercedes-Benz Ελλάς, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας. Η ανάκληση αφορά μοντέλα A, B, CLA, GLA, C και E Class (W 117, 176, 246, 242, 156, 205 και 253) και περιλαμβάνει επιπλέον 3.758 μονάδες, παραγωγής ετών 2015 - 2016.

Στα συγκεκριμένα  οχήματα υπάρχει η πιθανότητα η κολόνα τιμονιού να μην έχει επαρκή γείωση. Σε συνδυασμό με μια εσωτερική βλάβη των επαφών στη μονάδα διακοπτών της κολόνας τιμονιού θα μπορούσε, σε περίπτωση ηλεκτροστατικής εκκένωσης, να ενεργοποιηθεί αδικαιολόγητα ο αερόσακος οδηγού. Έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού για τον οδηγό και πιθανού ατυχήματος. Η βλάβη γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό έγκαιρα μέσω ενός προειδοποιητικού μηνύματος για τον αερόσακο στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων, καθώς και με την κόκκινη ενδεικτική λυχνία αερόσακου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το ανωτέρω θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν με συστημένη επιστολή, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Mercedes-Benz, για να  δημιουργηθεί επαρκής γείωση της κολόνας τιμονιού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 800 11 76000.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top