Έρχεται το νέο Ford Edge με νέο κινητήρα

Με νέες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού

Έρχεται το νέο Ford Edge με νέο κινητήρα

Η Ford αποκάλυψε το νέο SUV Ford Edge για την Ευρωπαϊκή αγορά – πρόκειται για το πιο προηγμένο τεχνολογικά SUV στην ιστορία της εταιρίας. Το νέο Ford Edge προσφέρει μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, βασισμένων σε κάμερες και αισθητήρες, που βοηθούν τους οδηγούς να αποφύγουν ή να μετριάσουν της επιπτώσεις μιας σύγκρουσης. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη διατίθενται τα συστήματα Post Collision Braking, Evasive Steering Assist, και Adaptive Cruise Control με Stop-and-Go και Lane Centring Assist. Άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες υπερήχων για μείωση του άγχους του οδηγού περιλαμβάνουν Adaptive Front Lighting System, Blind Spot Information System, Glare-Free Highbeam, Intelligent Speed Limiter, Lane Keeping Alert, Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection και Traffic Sign Recognition.

Η οδήγηση και το παρκάρισμα σε πόλεις και οικοδομημένες περιοχές γίνεται πιο άνετα και εύκολα με συστήματα όπως το Cross Traffic Alert, το Ford Adaptive Steering, το Active Park Assist με Perpendicular Parking, το Side Parking Aid και το Park Out Assist που βοηθά τους οδηγούς να εξέρχονται από χώρους στάθμευσης. Το νέο Ford Edge λανσάρει επίσης για πρώτη φορά στην Ευρώπη, μία νέα, ισχυρή και αποδοτική έκδοση του κινητήρα diesel 2.0L EcoBlue της Ford, σε συνδυασμό με νέο, οκτατάχυτο, αυτόματο κιβώτιο για άνεση στο ταξίδι. Ο νέος κινητήρας diesel 2.0L EcoBlue bi-turbo 238 PS Euro 6 του νέου Edge συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης Ford Intelligent All Wheel Drive, και προσφέρει βελτιστοποιημένη ροπή στις χαμηλές στροφές, και βελτιωμένα χαρακτηριστικά θορύβων και κραδασμών (NVH) σε συνδυασμό με ομαλή και γραμμική επιτάχυνση για μία άνετη οδηγική εμπειρία.

Το νέο Ford Edge θα προσφέρεται στην Ευρωπαική αγορά σε εκδόσεις Vignale (με ανώτερη ποιότητα), Titanium (έμφαση στην κομψότητα) και Trend (με πλούσιο εξοπλισμό), πέραν του σπορ ST-Line. Το νέο Ford Edge SUV θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη αργότερα μέσα στη χρονιά.

Βαγγέλης Γκούμας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top