Εξαντλητικές δοκιμές για τη νέα BMW Σειρά 8 Coupe

Σε αγωνιστική πίστα

Εξαντλητικές δοκιμές για τη νέα BMW Σειρά 8 Coupe

Με την παρουσίαση της BMW Σειράς 8 Concept, η BMW έχει ήδη δώσει μία πρώτη γεύση από τη σχεδίαση του νέου, σπορ, πολυτελούς μοντέλου που ‘προσεγγίζει’ την έκδοση παραγωγής. Τα δυναμικά χαρακτηριστικά της νέας  BMW Σειράς 8 Coupe το δηλώνουν απερίφραστα. Ένα ‘βαριά’ καμουφλαρισμένο πρωτότυπο προ-παραγωγής υποβάλλεται εδώ και ημέρες  σε εντατικές δοκιμές στην οβάλ πίστα υψηλών ταχυτήτων της Aprilia στην Ιταλία. .

Η οβάλ πίστα μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει και απότομες στροφές, βρίσκεται σε μία περιοχή κοντά στη Ρώμη και είναι ιδανική για δοκιμές με υψηλές ταχύτητες και υψηλό συντελεστή τριβής. Επιπλέον, η επιτάχυνση, το φρενάρισμα και η κατευθυντικότητα του νέου σπορ αυτοκινήτου αναλύονται σε σιρκουί, πορείες σλάλομ και διαφορετικούς τύπους οδοστρωμάτων. Το πολύ αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών διευκολύνει το στοχευμένο συντονισμό όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης.

Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe έχει επιδείξει μέγιστη ευελιξία και ακρίβεια σε πολύ δυναμικές συνθήκες. Οι δοκιμές στοχεύουν κυρίως στη βελτιστοποίηση της δυναμικής συμπεριφοράς σε οδοστρώματα με υψηλό συντελεστή τριβής και σηματοδοτούν ένα ακόμα πιο αποφασιστικό στάδιο στο δρόμο για το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 8 Coupe μέσα στο 2018.

Βαγγέλης Γκούμας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top