Οδηγούμε το Mitsubishi Space Star 1.0 ClearΤec

Ένας star στην πόλη μας

Οδηγούμε το Mitsubishi Space Star 1.0  ClearΤec

Τι χρειάζεται ένας οδηγός που κινείται μέσα στην πόλη; Ένα αυτοκίνητο με ‘μαζεμένες» διαστάσεις, αλλά με καλούς χώρους, με στροφάτο μοτέρ , οικονομικό στα καύσιμα και στην τιμή αλλά και απροβλημάτιστο για πολλά χιλιόμετρα.  Η Mitsubishi ικανοποιεί όλα τα παραπάνω προσφέροντας το Space Star με τον χιλιάρη κινητήρα και πλούσιο εξοπλισμό σε τιμή πολύ ενδιαφέρουσα. Το είχαμε οδηγήσει στην Αίγινα για λίγες ώρες στην πρώτη παρουσίαση του στην Ελλάδα αλλά τώρα μας δόθηκε η ευκαιρία να το κρατήσουμε για αρκετές ημέρες έτσι ώστε να δούμε πόσο χρηστικό είναι μέσα στην πόλη. Ας ξεκινήσουμε από την εξωτερική εμφάνιση η οποία είναι σύγχρονη και ελκυστική.

Και το κυριότερο διαθέτει τον κορυφαίο για την κατηγορία συντελεστή αεροδυναμικής οπισθέλκουσας Cd=0,27 .Ο  μικρός Ιάπωνας  με μήκος  3.795 χλστ., πλάτος 1.665 χιλιοστά και ύψος 1.505 χιλιοστά αλλά και μεταξόνιο που  αγγίζει τα 2.450 χλστ. μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει έξυπνούς χώρους . Τέσσερα άτομα θα βολευτούν με ευκολία  με «αέρα» από την οροφή  σε ώμους και κεφάλι,  ενώ ο πέμπτος θα χρειαστεί να κάνει κάποιες παραχωρήσεις για να ταξιδέψει μαζί τους. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 235 λίτρα  και κρίνεται αρκετός για τις μεταφορές μέσα στην πόλη.  Η ποιότητα κατασκευής είναι σε πολύ καλά επίπεδα και δεν επηρεάζεται από τα σκληρά πλαστικά τα οποία ούτως ή άλλως είναι συνηθισμένη επιλογή στην κατηγορία. Όμως είναι εντυπωσιακός ο εξοπλισμός με  ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά , 6 αερόσακους, σύστημα ελέγχου της ευστάθειας ASC, Hill Start Assist, air-condition, ηχοσύστημα -CD με θύρες USB & AUX και ενδείξεις για οικονομική οδήγηση με  Auto Stop & Go.

Ξεκινάμε και από τα πρώτα χιλιόμετρα αρχίζουμε να εκτιμάμε την ευστροφία και την ζωντάνια του 1,0 λίτρου τρικύλινδρου μοτέρ το οποίο έχει να αντιμετωπίσει τα 845 κιλά του αμαξώματος .Ακόμη και με τέσσερα άτομα μέσα και αρκετές σακούλες από το σούπερ μάρκετ ( ότι δηλαδή απαιτείται για να δεις την ευχρηστία του)  το Space Star μας εντυπωσίασε. Δύναμη από χαμηλά και σε όλη την κλίμακα των στροφών  και χωρίς  να είναι έντονο το γνωστό «κροτάλισμα »  του τρικύλινδρου κινητήρα με τα 71 άλογα  στην άψογη συμπαράσταση του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με τις 5 σχέσεις τα 0-100 χλμ.ώρα ήρθαν σε 13,6 δευτερόλεπτα με την τελική να αγγίζει τα 172 χλμ./ώρα. Επιδόσεις ικανοποιητικές για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Κινηθήκαμε στον ανοιχτό δρόμο αλλά και σε κλειστές στροφές κρατώντας υψηλούς ρυθμούς. Το τιμόνι δίνει πολύ καλή  πληροφόρηση είναι σταθερό στις ευθείες .  Από την άλλη η ρύθμιση των αναρτήσεων με  γόνατα McPherson μπροστά  και  ημιάκαμπτο άξονα πίσω ,είναι προσανατολισμένη στην άνεση των επιβατών και κρατάει το αμάξωμα στις στροφές χωρίς υπερβολικές κλίσεις .

Όμως το δυνατό του σημείο είναι μέσα στην πόλη καθώς η πολύ μικρή ακτίνα στροφής στο σύστημα διεύθυνσης των μόλις 4,6 μέτρων του δίνουν  εξαιρετική ευελιξία μπέσα στην πόλη . Τα φρένα με αεριζόμενους δίσκους μπροστά και ταμπούρα πίσω, ακολουθούν την πολύ καλή εικόνα της οδικής συμπεριφοράς. Πέρασε μια εβδομάδα και όταν χρειάστηκε να αποχωριστούμε το Mitsubishi Space Star σκεφθήκαμε ένα ακόμη πράγμα. Την εξαιρετική οικονομία που μας προσέφερε όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου παρά τα «καψόνια» που του κάναμε. Η μέση τιμής της κυμάνθηκε στα  5 λίτρα ανά 100 χλμ. Προσθέστε τώρα τα 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση , την παροιμιώδη αξιοπιστία της Mitsubishi  και την βασική τιμή των 9990 ευρώ και θα έχετε έναν star της πόλης.

Βαγγέλης Γκούμας

.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top