Παράσημο με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του νέου Jeep Compass

Πως τα κατάφερε

Παράσημο με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του νέου  Jeep Compass

Ο Ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφαλείας EuroNCAP, απένειμε στο Jeep Compass την ανώτατη διάκριση των 5 Αστέρων, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις τεχνολογικές εξελίξεις που ενσωματώνει το ολοκαίνουργιο μοντέλο στην προστασία οδηγού και επιβατών. .Το νέο Jeep Compass πέτυχε θετικά σκορ σε όλες τις κατηγορίες δοκιμών -ενηλίκων, παιδιών, πεζών και συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας- με την διάκριση να είναι ακόμα πιο σημαντική αφού επιτεύχθηκε βάσει των νέων κριτηρίων που ισχύουν από το 2017 και είναι τα αυστηρότερα στην ιστορία του οργανισμού.

Σημαντική συμβολή στην κατάκτηση των 5 Αστέρων για το ολοκαίνουργιο Jeep Compass, εκτός από τα 70 και πλέον συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, είχε ο κλωβός ασφαλείας του μοντέλου που αποτελείται από ατσάλι υψηλής αντοχής σε ποσοστό άνω του 65%, εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας αλλά και εντυπωσιακή ακαμψία για τις εκτός και εντός δρόμου αποδράσεις των οδηγών του.

Τα παρεχόμενα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού του νέου Jeep Compass περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

•              Forward Collision Warning-Plus: Προειδοποίηση και ενεργή αποφυγή επερχόμενης πρόσκρουσης με αυτοκίνητο ή άλλο εμπόδιο.

•              Lane Sense Departure Warning-Plus: Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και ενεργή επαναφορά

•              Adaptive Cruise Control: Αυτόματο cruise control με διατήρηση ταχύτητας και απόστασης από το εμπρός όχημα

•              Blind-spot Monitoring: Παρακολούθηση τυφλών σημείων κατά τους ελιγμούς αλλαγής λωρίδας

•              Park Sense Rear Park Assist: Υποβοήθηση παρκαρίσματος

•              Rear Cross Path detection: Παρακολούθηση κάθετης κίνησης με προειδοποίηση

Το ολοκαίνουργιο και με ασφάλεια 5 Αστέρων Premium Compact SUV Jeep Compass, βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις του επίσημου δικτύου της Lancia-Jeep Hellas, και προσφέρεται σε εκδόσεις FWD και 4X4, με κινητήρες βενζίνης και diesel από 1.400 κ.εκ. απόδοσης έως 170 ίππους και 9-τάχυτα αυτόματα ή χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων. 

Βαγγέλης Γκούμας

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top