Η Ford Νο1 στα επαγγελματικά το 2015 στην Ευρώπη

Κύριος συντελεστής επιτυχίας το νέο Transit

Η Ford Νο1 στα επαγγελματικά το 2015 στην Ευρώπη
Η ευρέως γνωστή και πολυπληθής γκάμα επαγγελματικών οχημάτων Ford Transit πέτυχε ένα ακόμα ορόσημο το 2015 καθώς η Ford αναδείχτηκε ξανά η δημοφιλέστερη μάρκα μοντέλων επαγγελματικών οχημάτων μετά από 18 χρόνια.

Οι Ευρωπαϊκέ�� πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων Ford ανήλθαν στις 280.000 πέρσι, αύξηση 23% σε σχέση με το 2014, ενώ το δημοφιλές Transit van γιόρτασε 50 χρόνια ενεργούς ζωής σε όλο τον κόσμο.

Η αύξηση των Ευρωπαϊκών πωλήσεων και η άνοδος από την 7η στην 1η θέση των επαγγελματικών οχημάτων οφείλεται στη νέα, τετραμελή οικογένεια Transit που περιλαμβάνει τα Transit Van, Transit Custom, Transit Connect και Transit Courier. Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 233.000 οχήματα το 2015, αύξηση 46.000 συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Ταυτόχρονα, το Ford Ranger αναδείχτηκε Ευρωπαϊκό bestseller στην κατηγορία pickup, με συνολικές πωλήσεις 27.300 μονάδων – αύξηση 27% συγκριτικά με το 2014.

«Η Ford έχει επενδύσει πολλά στη δημιουργία νέων επαγγελματικών οχημάτων που είναι ανθεκτικά, οικονομικά και διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα όπως το Adaptive Cruise Control και το Lane Keeping Alert,» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, της Ford Ευρώπης. «Η Ford έχει τώρα την πιο σύγχρονη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, ενώ φέτος λανσάρουμε νέους κινητήρες για τα Transit Van και Transit Custom, και ένα τολμηρό νέο Ranger.»

Από τις 9 Αυγούστου, 1965 που το πρώτο Transit έφυγε από τη γραμμή παραγωγής του Langley (Βρετανία) έχουν κατασκευαστεί πάνω από 8 εκατομμύρια Transit και Transit Custom. Όλο αυτό το διάστημα, το Transit έχει εξελιχθεί από μεμονωμένο μοντέλο σε ολόκληρη οικογένεια επαγγελματικών οχημάτων Ford Transit.Στοιχισμένα το ένα πίσω από το άλλο, μέσα σε 50 χρόνια τα Transit θα μπορούσαν να περικυκλώσουν τον πλανήτη. Λαμβάνοντας υπόψη τον κύκλο ζωής του, κατά μέσο όρο αγοράζεται ένα νέο Transit κάθε 180 δευτερόλεπτα.

Βαγγέλης Γκούμας
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top