Θρίαμβος της εθνικής με Τουρκία–«Τελικός» με Τσεχία για Ολυμπιακούς Αγώνες

Με μεγάλη ανατροπή η νίκη της Ελλάδας στο προολυμπιακό τουρνουά

Σπουδαία ανατροπή πέτυχε τις πρώτες πρωινές ώρες η εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας και κατάφερε να πάρει πανηγυρική πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Καναδά, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσεχία (5/7, 02:05) στην τελευταία «στάση» πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Ελλάδα Τουρκία μπάσκετ πανηγυρισμοί

Οι πανηγυρισμοί της εθνικής ομάδας μπάσκετ για τη νίκη στον ημιτελικό του Προοολυμπιακού τουρνουά επί της Τουρκίας 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 81-63 της Τουρκίας (η οποία αγωνίστηκε με αρκετούς παίκτες που παίζουν στο NBA)  στα ημιτελικά και πλέον καλείται να διαψεύσει την αρνητική παράδοση που το θέλει να χάνει το τρένο της πρόκρισης για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, μέσω των Προολυμπιακών Τουρνουά (σε 11 τουρνουά έχει πάρει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο σε αυτό που είχε πραγματοποιηθεί το 2008 στην Αθήνα).

Μπάσκετ: Ανασύνταξη για την Εθνική Ομάδα

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (14π.) σάλπισε στη δεύτερη περίοδο την αντεπίθεση, με τους Νικ Καλάθη (18π., 6ασ.) και Κώστα Σλούκα (15π., 9ασ.) να ανταποκρίνονται στην επανάληψη και να οδηγούν εκ του ασφαλούς την Εθνική στο θρίαμβο, έχοντας επιστρέψει από το -14 του πρώτου δεκαλέπτου (22-8). Άξιοι συμπαραστάτες τους στο δεύτερο ημίχρονο οι κυρίαρχοι της ρακέτας, Γιώργος Παπαγιάννης (14π., 13ρ.) και Ντίνος Μήτογλου (10π., 12ρ.). Ωστόσο, κλειδί της επιτυχίας ήταν αναμφίβολα η άμυνα της ελληνικής ομάδας, η οποία ενεργοποιήθηκε στη δεύτερη περίοδο, αποσυντονίζοντας το παιχνίδι των αντιπάλων.

Πιτίνο Ελλάδα Τουρκία εθνική μπάσκετ

Ο κόουτς της εθνικής ομάδας Πιτίνο 

Νίκος Ζήσης: Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Από την Τουρκία ξεχώρισε ο σούτινγκ γκαρντ των Φιλαδέλφεια 76ερς, Φουρκάν Κορκμάζ, με 20 πόντους
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top