Κρίστιαν Έρικσεν: Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στο Euro 2020

Η σύζυγός του έτρεξε πανικόβλητη από τις εξέδρες στον αγωνιστικό χώρο

Οπαδοί της Δανίας και της Φινλανδίας φωνάζουν το όνομα του Κρίστιαν Έρικσεν, έπειτα από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο

Η λιποθυμία του Δανού μέσου συγκλόνισε τον πλανήτη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Φινλανδία το Σάββατο (12/6), όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, μιας και ο ποδοσφαιριστής είναι στη ζωή. Αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη ήταν ο Σιμόν Kιάερ που, μάλιστα, κράτησε και τη γυναίκα του συμπαίκτη του που έτρεξε να μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Κρίστιαν Έρικσεν: Σίμον Κιάερ, ο ήρωας που του έσωσε τη ζωή

Ο Κρίστιαν Έρικσεν γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1992 και αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός στην Ίντερ, με την οποία κατέκτησε το ιταλικό πρωτάθλημα. 

Ο Κρίστιαν Έρικσεν - AP Images

Γεννήθηκε στο Μίντελφαρτ της Δανίας και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Άγιαξ, το 2010. Tο 2011, ανακηρύχθηκε καλύτερος Δανός παίκτης, καλύτερο ταλέντο του ολλανδικού Πρωταθλήματος και καλύτερο ταλέντο του Άγιαξ. Με τον Άγιαξ κατάκτησε, έως και το 2013, τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα. Από το 2013 μέχρι το 2020 αγωνίστηκε στην Premier League με τη φανέλα της Τότεναμ, μετρώντας 51 γκολ σε 221 συμμετοχές.

Κρίστιαν Έρικσεν: «Πέθανε κι επανήλθε. Δύσκολα θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο»

Τον Ιανουάριο του 2020 πήρε μεταγραφή στην Ίντερ, με την οποία φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα Ιταλίας. Τον Μάρτιο του 2010, έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Δανίας. Ήταν ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2010. 

Κρίστιαν Έρικσεν: Η επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του

 

Η σύζυγος του Έρικσεν ήταν καταρρακωμένη - AP Images

Πιο πριν είχε αγωνιστεί και στις μικρές ομάδες της Εθνικής του ομάδας, ενώ το 2011, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2011. 

Κρίστιαν Έρικσεν: Καθαρές οι εξετάσεις του – «Δεν ξέρουμε γιατί κατέρρευσε»

Με την Εθνική ανδρών έχει κάνει 80 επίσημες συμμετοχές, πετυχαίνοντας πάνω από 20 γκολ. Έχει συμμετάσχει επίσης στο Euro 2012 και στο Μουντιάλ του 2018. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top