Κρίστιαν Έρικσεν: Σίμον Κιάερ, ο ήρωας που του έσωσε τη ζωή

Καθοριστική η παρέμβαση του αρχηγού της Εθνικής Δανίας

Το ρολόι έδειχνε 19:40… Τα βλέμματα όλων χθες, Σάββατο, ήταν καρφωμένα στους τηλεοπτικούς δέκτες και παρακολουθούσαν τον αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020. Και ξαφνικά ο χρόνος παγώνει. Ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο Δανός χαφ της Ίντερ κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο, σκορπώντας τον τρόμο σε όλον τον κόσμο. 

Ο Κρίτσιαν Έρικσεν Κατέρρευσε στο γήπεδο

Η στιγμή που ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο γήπεδο - AP Images

Πέρασαν κλάσματα του δευτερολέπτου μέχρι οι συμπαίκτες του, οι αντίπαλοι και οι διαιτητές καταλάβουν ότι κάτι σοβαρό έχει συμβεί. Αμέσως άρχισαν να φωνάζουν με αγωνία τους γιατρούς της εθνικής Δανίας να τρέξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο γιατί ο Έρικσεν δεν ανταποκρινόταν. 

 

 

παίκτες φωνάζουν τους γιατρούς για τον Έρικσεν

Οι πάίκτες με αγωνία φωνάζουν τους γιατρούς να τρέξουν στον αγωνιστικό χώρο - AP Images

Πρώτος έτρεξε κοντά στον συμπαίκτη του ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας, Σίμον Κιάερ, ο οποίος ήταν τελικά ο ήρωας της βραδιάς, εκείνος που με τις ψύχραιμες ενέργειές του συνέβαλε καθοριστικά για να σωθεί ο Έρικσεν. 

Ο Κιάερ στο πλευρό του Έρικσεν

Ο Σίμον Κιάερ ήταν ο πρώτος που έσπευσε και έκανε μαλάξεις στον Έρικσεν, φροντίζοντας ταυτόχρονα να μην γυρίσει η γλώσσα του - AP Images

Ήταν αυτός που δεν επέτρεψε να γυρίσει η γλώσσα του Δανού χαφ και που τον γύρισε σε θέση ανάτασης. Εκείνος που του έκανε τις πρώτες μαλάξεις μέχρι να φτάσουν οι γιατροί και τους έδωσε τα πρώτα δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκινήσουν τις ενέργειες ανάνηψης. 

O Κιάερ δεν έφυγε από το πλευρό του Έρισκεν μέχρι που έφτασαν οι γιατροί

Η συμβολή του Κιάερ ήταν καταλυτική κι έσωσε τη ζωή του Έρικσεν - AP Images

Ο Κιάερ με απίστευτη ψυχραιμία απέδειξε χθες μέσα στο γήπεδο τι σημαίνει να είσαι αρχηγός. Αφού παρέδωσε τον Έρικσεν στους γιατρούς, ζήτησε από τους συμπαίκτες του να σχηματίσουν ένα ανθρώπινο τείχος γύρω του, όσο οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, ώστε να τον προστατέψουν από τα φλας των φωτογράφων και τις κάμερες και να μπορέσουν οι γιατροί να ενεργήσουν ανενόχλητοι. 

Ανθρώπινη αλυσίδα από τους συμπαίκτες του Έρικσεν

Ο Κιάερ ζήτησε από τους συμπαίκτες του να σχηματίσουν ανθρώπινο τείχος γύρω από τον Έρικσεν για να τον προστατέψουν - AP Images

Και μετά… έδειξε τι σημαίνει άνθρωπος, καθώς έτρεξε στο πλευρό της συζύγου του Έρικσεν, η οποία κατατρομαγμένη και κλαίγοντας από την αγωνία δεν ήξερε αν ο σύντροφός της ζει και αναπνέει. 

Ο Κιάερ παρηγορεί τη σύζυγο του Έρικσεν

Στη συνέχεια ο αρχηγός της Δανίας έτρεξε να παρηγορήσει τη σύζυγο του Έρικσεν - AP Images

Την ίδια ώρα οι παίκτες της Δανίας με δάκρυα στα μάτια αγωνιούσαν για την τύχη του συμπαίκτης τους. 

Παίκτες της Δανίας που κλαίνει

Μεγάλη η αγωνία των συμπαικτών του Έρικσεν - AP Images

Οι γιατροί προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη με απινιδωτή για να τον κρατήσουν στη ζωή. Μετά από αρκετή ώρα τελικά οι ποδοσφαιριστές σήκωσαν σεντόνια γύρω από το φορείο κι έβγαλαν εκτός αγωνιστικού χώρου τον Έρικσεν. 

Ο Έρικσεν μεταφέρεται εκτός αγωνιστικού χώρου

Οι συμπαίκτες του Έρικσεν παρέμειναν στο πλευρό του όση ώρα απομακρυνόταν από τον αγωνιστικό χώρο - AP Images

Οι ομάδες αποχώρησαν και η UEFA ανακοίνωσε τη διακοπή του αγώνα. 

Έρικσεν: «Είμαι καλά, συνεχίστε»

Ο Έρικσεν διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στα επείγοντα του νοσοκομείου Rigshospitalet, έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του και όλοι κατάφεραν να ανασάνουν με ανακούφιση.

 

Το γήπεδο ζητοκραυγάζει για τον Κρίστιαν Έρικσεν

Η ομοσπονδία ανακοίνωσε πως ο Δανός χαφ ανέκτησε τις αισθήσεις του και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. 

Ο Έρικσεν

Ο Έρικσεν επικοινώνησε με τους συμπαίκτες του μέσα από το νοσοκομείο και τους είπε ότι είναι καλά - AP Images

Ο ίδιος φρόντισε να επικοινωνήσει με τους συμπαίκτες του μέσα από το νοσοκομείο με βιντεοκλήση, διαβεβαιώνοντάς τους ότι είναι καλά και ζητώντας τους να συνεχίσουν το παιχνίδι, όπως κι έγινε.

Γιατρός Έρικσεν: «Όταν τον πλησίασα ανέπνεε, αλλά ξαφνικά όλα άλλαξαν»

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του γιατρού της Δανίας, Μόρτεν Μπόεσεν για όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο. 

γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν τον Έρικσεν

Ο γιατρός της Δανίας δήλωσε πως όταν τον πλησίασε ανέπνεε, αλλά μέσα σε δευτερόλεπτα η κατάσταση έγινε δραματική - AP Images

«Όταν τον πλησίασα, είδα πως είχε αναπνοή αλλά ξαφνικά όλα άλλαξαν μέσα σε δευτερόλεπτα. Αμέσως ξεκινήσαμε τις πρώτες βοήθειες, όσον αφορά πρόβλημα με την καρδιά κάτι που ήταν η άμεση διάγνωση. Ήταν πολύ γρήγορη η αντίδραση από τον γιατρό του γηπέδου και τους υπόλοιπους που ήταν εκεί. Καταφέραμε να τον φέρουμε πίσω. Μου μίλησε πριν φύγει από το γήπεδο για το νοσοκομείο», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top