Νότια Κορέα: Καταδικάστηκε προπονητής-βιαστής χρυσής Ολυμπιονίκη

Κακοποιούσε σεξουαλικά την αθλήτρια παγοδρομίας Σιμ Σουκ Χι

ολυμπιακοί αγώνες/unsplash

Βαριά ήταν η ποινή κάθειρξης για τον πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας παγοδρομίας ταχύτητας της Νότιας Κορέας, ο οποίος καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης για τις σεξουαλικές του επιθέσεις κατά της χρυσής ολυμπιονίκη, Σιμ Σουκ Χι. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, το δικαστήριο της Σουγουόν απεφάνθη το εξής: «ο Τσο Γιαε-Μπεόμ διέπραξε σεξουαλικές επιθέσεις με χρήση βίας επανειλημμένα εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του θύματος να διαμαρτυρηθεί κατά του προπονητή της». Θα πρέπει να σημειωθεί πως η αθλήτρια ήταν ανήλικη κατά την περίοδο των επιθέσεων.

Πασίγνωστος ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Η 23χρονη αθλήτρια κατέχει 4 ολυμπιακά μετάλλια, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 κατήγγειλε τον προπονητή της για χρόνια σεξουαλική κακοποίηση από την ηλικία των 17 ετών. Η Νότια Κορέα έκτοτε έχει θέσει στο περιθώριο το άθλημα της παγοδρομίας ταχύτητας, το οποίο μέχρι τότε είχε φέρει πολλές διακρίσεις στη χώρα. 

O θύτης είχε ήδη καταδικαστεί σε 1,5 χρόνο φυλάκισης τον Ιανουάριο του 2019, και θα εκτίσει συνολικά 12 χρόνια κάθειρξης, αν και η πρωταθλήτρια επιζητεί μια ακόμα αυστηρότερη ποινή . 

Η πατριαρχική κοινωνία της Νότιας Κορέας συνήθως καταδικάζει τα θύματα σεξουαλικής βίας, ενώ οι βιαστές συχνά αντιμετωπίζουν ελαφριές ποινές. Παρ’ όλ’ αυτά, η Σιμ Σουκ Χι συγκλόνισε με την καταγγελία της και κατάφερε να ξεκινήσει μια πολύ αναγκαία συζήτηση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top