Κορωνοϊός: Η απόφαση της Euroleague για τους αγώνες

Θα οριστεί εκ νέου ο αγώνας του Παναθηναϊκού και της Βιλερμπάν

euroleague κορωνοϊός

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της Euroleague, να τιμωρεί ουσιαστικά τις ομάδες που παρουσιάζουν αδυναμία να αγωνιστούν λόγω πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού, οδήγησε την διοργανώτρια αρχή να διορθώσει την ανορθογραφία.

Όπως ενημέρωσε λοιπόν μέσω ανακοίνωσης, το Συμβούλιο των μετόχων αποφάσισε να αλλάξει το καταστατικό που προέβλεπε ήττα άνευ αγώνα με 0-20. Με βάση το νέο καταστατικό, ένας αγώνας μπορεί να αναβληθεί μέχρι τρεις φορές για λόγους ανωτέρας βίας. Αν δεν καταστεί εφικτό να βρεθεί νέα ημερομηνία έπειτα από τρεις απόπειρες, τότε μόνο η ομάδα η οποία ευθυνόταν για την πρώτη αναβολή θα χάνει τον αγώνα στα χαρτιά.

Η απόφαση έχει αναδρομικό χαρακτήρα, γεγονός που σημαίνει ότι  οι δύο ήττες της Ζενίτ από την Μπασκόνια και την Βαλένθια δεν ισχύουν και θα οριστούν νέες ημερομηνίες, ενώ το ίδιο θα συμβεί και για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Βιλερμπάν στην Γαλλία για την 3η αγωνιστική και τον αγώνα της Βιλερμπάν με τον Ερυθρό Αστέρα για την 4η αγωνιστική που είχαν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην γαλλική ομάδα.

Το ματς Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει τόσο για την EuroLeague όσο και για το EuroCup, επηρεάζοντας συνολικά εφτά αγώνες, οι οποίοι είναι οι εξής:

EuroLeague:

Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός (3η αγωνιστική)

Μπασκόνια - Ζενίτ (3η αγωνιστική)

Βιλερμπάν - Ερυθρός Αστέρας (4η αγωνιστική)

Βαλένθια - Ζενίτ (4η αγωνιστική)

EuroCup

Τσεντεβίτα Ολίμπια - Μπουρσασπόρ (2η αγωνιστική)

Βενέτσια - Μπουρζ (3η αγωνιστική)

Μπουρζ - Ούνικς Καζάν (4η αγωνιστική)

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top