Το ματς Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού

Η ανακοίνωση της Euroleague

Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός

Ο κορωνοϊός δεν... επέτρεψε στη Βιλερμπάν να έχει οκτώ υγιείς παίκτες στο παρκέ, απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τη Euroleague να ανακοινώνει δύο ώρες πριν το αποψινό τζάμπολ (είχε οριστεί για τις 21:45) ότι η αναμέτρηση επί γαλλικού εδάφους, για την 3η αγωνιστική, δεν θα διεξαχθεί.

Η ανακοίνωση ήρθε τη στιγμή που η αποστολή του Παναθηναϊκού ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το ξενοδοχείο που διαμένει με προορισμό το «Astroballe».

Όπως ενημέρωσε η Βιλερμπάν, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Euroleague, ακόμη δύο αθλητές της παρουσίασαν συμπτώματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνει την απαιτούμενη οκτάδα.

Υπενθυμίζεται ότι δύο μέλη του προσωπικού και συνολικά τέσσερις παίκτες βρέθηκαν θετικοί σήμερα (13/10), αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στα 13 (μεταξύ αυτών ο τεχνικός της ομάδας, Τι Τζέι Πάρκερ, και ο βοηθός του).

Πλέον, το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο θα είναι αυτό που θα λάβει την τελική απόφαση για την τύχη του αγώνα σε συνάρτηση με τον ειδικό κανονισμό περί Covid-19, αν και σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Euroleague ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει τη νίκη στα... χαρτιά με 20-0.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

«Ο αγώνας της Euroleague για την 3η αγωνιστική της Regular Season μεταξύ της Βιλερμπάν και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ Αθηνών που είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη 13 Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πολλοί παίκτες της Βιλερμπάν έχουν βρεθεί θετικοί στoν COVID-19, με την ομάδα να μην έχει τουλάχιστον οκτώ παίκτες στη Λίστα Εξουσιοδότησης ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί να παίξει.

Έχει ανοίξει διαδικασία που θα αξιολογηθεί από τον Δικαστή της EuroLeague ο οποίος θα λάβει την απόφαση εν ευθέτω χρόνω σύμφωνα με τους Ειδικούς Κανονισμούς της EuroLeague για τη σεζόν 2020-21 λόγω του COVID-19».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top