Μεγάλη οικονομική ζημιά μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Η ματαίωση είχε γίνει μόνο σε περιόδους πολέμων

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξάγονταν στο Τόκιο να αναβλήθηκαν και να μεταφέρθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, ωστόσο η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε είναι τεράστιου κόστους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, η απόφαση που πήρε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε θα επιβαρύνουν τη χώρα με 5,4 δισ. ευρώ!

Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

Η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο στράφηκε προς τη αγγλική Κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά για να εξασφαλίσει και πάλι τους χορηγούς που ανερχόταν στα 65,3 εκατ. ευρώ.

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων θα έχει συνέπειες και στα Οικονομικά της ΔΟΕ, καθώς ο Μπαχ είχε δηλώσει πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο.

Ήδη, άλλωστε, η ΔΟΕ είχε βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και είχε δώσει 21,8 εκατ. ευρώ για την ασφάλιση του μεγαλύτερου μέρους της επένδυσης των 872 εκατ. ευρώ.

Να σας θυμίσουμε πως ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων έγιναν μόνο σε καταστάσεις πολέμου στον Α’  και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top