Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

Τι ανέφερε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

ολυμπιακοί αγώνες

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, μετά την επέλαση του κορωνοϊού στον πλανήτη. Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ αποφάσισαν μετά από τηλεδιάσκεψη οι αγώνες να μετατεθούν για του χρόνου, αφού είναι αδύνατο να διεξαχθούν όπως τους αρμόζει λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Πέθανε από κορωνοϊό πρώην πρόεδρος ομάδας

O Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ανέφερε πως ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται και εμποδίζει την όποια αθλητική δραστηριότητα.

«Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο πρέπει να μετατεθούν σε ημερομηνία πέρα από το 2020, αλλά όχι μετά το καλοκαίρι του 2021, ώστε να θωρακιστεί η υγεία των αθλητών και όλων όσοι εμπλέκονται με τους Ολυμπιακούς αγώνες και την παγκόσμια κοινότητα» αναφέρει η ΔΟΕ στην ανακοίνωση της.

«Μετά από τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ο πρωθυπουργός Αμπε μίλησε στον Τύπο και εξήγησε ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο δε θα ματαιωθούν, αλλά θα διεξαχθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2021» ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο της Ιαπωνίας.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι αγώνες του Τόκιο μπορούν να σταθούν σαν παγκόσμιος φάρος ελπίδας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και ότι η ολυμπιακή φλόγα μπορεί να γίνει το φως στο τέλος του τούνελ, στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο πλανήτης» καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΔΟΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Ολυμπιακοί αγώνες θα αναβληθούν, αλλά έχουν ματαιωθεί τρεις φορές στο παρελθόν το 1916, το 1940 και το 1944 λόγω της διεξαγωγής των δυο παγκοσμίων πολέμων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top