Προς Ιούλιο του 2021 οι Ολυμπιακοί αγώνες

Σοβαρό οικονομικό πλήγμα για την Ιαπωνία

Σήμα Ολυμπιακών Αγώνων

Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αποτελεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα για την Ιαπωνία, η οποία είχε επενδύσει 12 δισ. δολάρια, συμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και πάνω από 25 δισ. δολάρια, σύμφωνα με άλλες πηγές 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας (NHK), η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεών τους και αναμένεται να προγραμματίσουν την ημερομηνία έναρξης της διοργάνωσης στα τέλη Ιουλίου του 2021 (23 Ιουλίου η τελετή έναρξης, 8 Αυγούστου η τελετή λήξης).

Ο υπουργός Οικονομικών Γιασουτόσι Νισιμούρα δήλωσε ότι η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, θα λάβει υπόψη της πως η αναβολή των αγώνων θα μειώσει κατά τρισεκατομμύρια γεν (δισεκατομμύρια δολάρια) τη ζήτηση, τόσο φέτος όσο και το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι αθλητές είχαν εξασφαλίσει μέχρι τώρα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες διατηρούν τα εισιτήρια και το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τις υπόλοιπες προκρίσεις που προκύπτουν από τα προ-ολυμπιακά τουρνουά και πότε αυτά θα διεξαχθούν.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top