Oικονομικό «κραχ» στο NBA

Aπομένουν 259 ματς της κανονικής διάρκειας

Μπροστά σε οικονομικό κραχ βρίσκεται το ΝΒΑ μετά την απόφαση για αναστολή των αγωνιστικών λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού σε παίκτες και παράγοντες. 

Αναβολή σε Super League και Euroleague λόγω κορωνοϊού

Ήδη η liga εξετάζει το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθεί η χρονιά και μελετά τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρει κάτι τέτοιο. Μια πρώτη ανάγνωση των υπευθύνων του ΝΒΑ αναφέρει ότι μόνο από τα εισιτήρια, μπορεί να χαθούν μέχρι και 500 εκατ. δολάρια! Συγκεκριμένα απομένουν 259 ματς της κανονικής διάρκειας, κάτι που μεταφράζεται σε 300 εκατομμύρια δολάρια, καθώς εκτός από το γεγονός ότι δεν θα αγοραστούν άλλα εισιτήρια, θα πρέπει να αποζημιωθούν και οι κάτοχοι  των εισιτηρίων διαρκείας. 

Αν προσθέσουμε και τα περίπου 83 ματς των play off που δε θα διεξαχθούν στις απώλειες πρέπει να προστεθούν και περίπου άλλα 166 εκατ. δολάρια! 

Παράλληλα αναμένεται απώλεια αρκετών εκατομμυρίων από την παύση πληρωμών χορηγικών συμφωνιών ομάδων, παικτών και φυσικά της λίγκας, καθώς το ΝΒΑ είναι ίσως  το πρωτάθλημα με τεράστια εμπορική και χορηγική άνθηση. Επομένως, οι χορηγικές συμφωνίες -ομάδων, παικτών και λίγκας- θα επηρεαστούν σε τέτοιο βαθμό, που πολλά εκατομμύρια θα χαθούν, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. 

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Ειδήσεων του Σαββατοκύριακου εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top