Η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναιτωλικό με σκορ 4-0

Πήρε το εισηιτήριο για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας

Τα highlights της αναμέτρησης

Η ΑΕΚ καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη ρεβάνς των προημιτελικών με τον Παναιτωλικό και προκρίθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα επικράτησε 4-0 με σκόρερ τους Ολιβέιρα (7΄), Κρίστιτσιτς (36΄), Αλμπάνη (78΄), Λιβάγια (88΄ πεν.) στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ και πήρε το «εισιτήριο» σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα.

Μόλις στο 7ο λεπτό από λανθασμένη απομάκρυνση του Κέβιν, ο Νέλσον Ολιβέιρα με μονοκόματο σουτ άνοιξε το σκορ, σφραγίζοντας με γκολ την επιστροφή μετά την απουσία του από τους πέντε τελευταίους αγώνες. Στο 36΄ ο Μάνταλος πέρασε την ασίστ στον Κρίστιτσιτς κι αυτός σε κενή εστία έγραψε εύκολα το 2-0. To τρίτο γκολ σημείωσε στο 78΄ ο Αλμπάνης, μετά από κλέψιμο και ασίστ του Αραούχο, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μάρκο Λιβάγια στο 88΄ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Κνετ.

Ετσι, η ΑΕΚ εξασφάλισε την 14η συνεχόμενη πρόκριση σε νοκ άουτ αναμετρήσεις Κυπέλλου με την πρώτη «τεσσάρα» της εποχής Καρέρα, ο οποίος δοκίμασε για πρώτη φορά σχήμα με όλα τα μεγάλα «όπλα» στην ενδεκάδα. Η συνύπαρξη Λιβάγια, Ολιβέιρα, Μάνταλου και Αραούχο δεν ήταν και τόσο αποδοτική με τον Αργεντινό να «πελαγοδρομεί» σε ρόλο δεξιού επιθετικού. Δύσκολα θα εφαρμοστεί στην πράξη το «όλοι οι καλοί χωράνε» που υποστήριξε πρόσφατα σε δηλώσεις του ο Ιταλός προπονητής.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Κίτρινες: Μάνταλος, Αραούχο, Λιβάγια – Κέβιν, Μαλλής

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος (71΄ Σιμάνσκι), Αραούχο (78΄ Οικονόμου), Ολιβέιρα (69΄ Αλμπάνης), Λιβάγια

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σιέστεντ, Μαρσιάλ, Μαλής, Κέβιν Γκαρσία, Ταιγγάρας, Ταχάρ (72΄ Άλβαρες), Μιμίτο, Φονσέκα, Φυτόπουλος (63΄ Ρόσα), Μπαΐροβιτς (68΄ Μουνιέ)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top