Της… ανατροπής στο Champions League: Η Τότεναμ απέκλεισε τον Άγιαξ

Αγγλική υπόθεση ο τελικός

Δεν έχουν τέλος οι ανατροπές στο Champions League. Μετά από την επικράτηση της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα, παρά τη νίκη στον πρώτο αγώνα, την Τετάρτη και η Τότεναμ έκανε την έκπληξη και απέκλεισε από τον τελικό τον Άγιαξ, ο οποίος είχε επικρατήσει στον πρώτο ματς. 

Πρωταγωνιστής της βραδιάς ο Λούκας Μόουρα, ο οποίος σημείωσε χατ – τρικ και κατάφερε να ανατρέψει το αρνητικό για την Τότεναμ 2 – 0 που υπήρχε μέχρι το 55΄, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League στη Μαδρίτη με 2 – 3. 

Ο Άγιαξ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μόλις στο πέμπτο λεπτό με γκολ του Ντε Λιχτ ενώ στο 35΄ ο Ζίγιεκ έβαλε το δεύτερο και όλα έδειχνα πως σφράγισε την πρόκρισή του στον τελικό. 

Στο ποδόσφαιρο όμως όλα είναι πιθανά. Ο Ποσετίνο έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο τον Γιορέντε, πέρασε τον Ντέλε Άλι πίσω του και τον Έρικσεν στα χαφ και η Τότεναμ εμφάνισε μια εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη του πρώτου ημιχρόνου. 

Ο Μόουρα στο 55’ έβαλε το πρώτο γκολ για την ομάδα του με αριστερό πλασέ και τέσσερα λεπτά αργότερα το επανέλαβε κάνοντας το 2 – 2 και παγώνοντας του Ολλανδούς. Ζίγιεκ και Φερτόνγκεν έχασαν δύο μεγάλες φάσεις και τελικά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μόουρα και πάλι έβαλε… «ταφόπλακα» στην πρόκριση του Άγιαξ, κάνοντας το 2 – 3.

Ο τελικός του Champions League είναι πλέον αγγλική υπόθεση και την 1η Ιουνίου Λίβερπουλ και Τότεναμ θα κονταροχτυπηθούν για την κούπα. 

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν μετά το σφύριγμα της λήξης ήταν συγκλονιστικές. Οι παίκτες της Τότεναμ έκλαιγαν από τη χαρά τους και ακριβώς δίπλα τους οι παίκτες του Άγιαξ ήταν απαρηγόρητοι. 

Συγκινημένος και ο προπονητής της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, ο οποίος με το που άκουσε τη σφυρίχτρα του διαιτητή γονάτισε στο χορτάρι, έπιασε το κεφάλι του και άρχισε να κλαίει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top