Μητσοτάκης: «Είστε μαζί επειδή ταιριάζετε» - «Σε οποιαδήποτε χώρα ο Πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπ. Άμυνας»

«Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως Οδυσσέας, είστε δεμένος χειροπόδαρα με Καμμένο» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό

«Έχετε πλεόνασμα θράσους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση της επερώτησης των βουλευτών του κόμματος της ΝΔ για τη σύμβαση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

«Η επιλογή του κ. Τσίπρα να παρευρίσκεται στη Βουλή σήμερα επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της σκοτεινής υπόθεσης που συζητάμε σήμερα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε τη σύμβαση «σκανδαλώδη όπως φαίνεται». «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω στην αίθουσα το μισό υπουργικό συμβούλιο. Χαίρομαι διπλά που ο Τσίπρας επέλεξε να είναι παρών. Φαντάζομαι στη διάρκεια της ομιλίας μου θα έρθει και στην αίθουσα τελευταία όλο με αποφεύγει. (εκείνη τη στιγμή ο κ. Τσίπρας μπήκε στην αίθουσα) Α ήρθατε καλώς τον και άργησε, ανησύχησα προς το παρόν».

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο. Δύο φορές τον επέλεξε για να συγκυβερνήσουν», ανέφερε και πρόσθεσε απευθυνόμενος σε Τσίπρα - Καμμένο: «Είστε μαζί επειδή ταιριάζετε, η συγκολλητική ουσία που σας έφερε κοντά είναι ο τυχοδιωκτισμός, τα ψέματα, ο λαϊκισμός. Όπως ήρθατε μαζί, έτσι θα φύγετε και μαζί. Είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κ. Καμμένο, κ. Τσίπρα» είπε και πρόσθεσε: «Καταλήξατε ο ένας όμηρος του άλλου.Χωρίς Καμμένο ο κ. Τσίπρας πέφτει και αν πάει σε εκλογές θα συντριβεί. Και χωρίς Τσίπρας ο κ. Καμμένος είναι απροστάτευτος. Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι ως Οδυσσέας, είστε δεμένος χειροπόδαρα με Καμμένο».

Καμμένος: Τελειώνει εδώ το παραμύθι – Δεν υπάρχει μεσάζων, νόμιμη η συμφωνία

«Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα, ο Πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό»

Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ «σε οποιαδήποτε κανονική χώρα, ο Πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό τουλάχιστον μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση».. «Κύριε Τσίπρα, μήπως σας εκβιάζει ο κ. Καμμένος ότι θα ρίξει την κυβέρνηση;» συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκάλυψης που όπως είπε, έχει απορρίψει κάθε αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια ρώτησε, μεταξύ άλλων τον Πρωθυπουργό: «Γιατί εμπλέξατε έναν μεσάζοντα, γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που ενέχεται σε παραβάσεις, υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει συμφωνία, αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατ. στα δημόσια ταμεία;»

Μετά τις συνομιλίες με ισοβίτες ποιος θα έλεγε ότι θα τον υπερασπιζόσαστε και για σκανδαλώδεις πωλήσεις αμυντικού υλικού.

«Είστε η πρώτη κυβέρνηση η οποία θα ελεγχθεί επειδή ξεπουλάτε, αντιστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου»

 «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός βλέπει να εμφανίζονται μεσάζοντες και να γίνονται υποθέσεις για μίζες. Στο παρελθόν κι άλλοι είχαν εκχωρήσει τον τομέα της άμυνας στους εσωκομματικούς αντιπάλους τους. Ο κ. Τσοχατζόπουλος ήταν το νούμερο 2 του κόμματος. Έλυνε κι έδενε. Κι εξαιτίας όσων έκανε το 2011 άλλαξε ο νόμος και καταργήθηκαν οι μεσάζοντες. Σήμερα ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι στη φυλακή. Και δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τους χειρισμούς» είπε ακόμη και κατέληξε:

«Είστε η πρώτη κυβέρνηση η οποία θα ελεγχθεί επειδή ξεπουλάτε, αντιστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου. Αυτός αγόραζε όπλα, εσείς πουλάτε αλλά στην ουσία είσαστε το ίδιο».

«Γαλάζια» ομοβροντία κατά Καμμένου στη Βουλή: Ούτε τυρόπιτες σε ΚΨΜ δεν παίρνεις με τέτοιο έγγραφο!

Τα  6 ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ

1. Γιατί ενώ η Βουλή είχε επιλέξει μια διακρατική Government to Government συμφωνία, εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα; Επιτρέψτε μου να σας διαβάσω μια αποστροφή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Έλεγε ο κ. Βίτσας απαντώντας στον κ. Κυρίτση: Δεν μπορούμε να κάνουμε μια συμφωνία με κάποιον που δεν εκπροσωπεί κράτος. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μόνο που εσείς επιλέξατε έναν μεσάζοντα και το ερώτημα είναι γιατί...

2. Την ίδια στιγμή που η πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ρητά ενημερώσει ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία εσείς υπογράψατε με τον Βασίλειο Παπαδόπουλο.Γιατί;

3. Ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν 66 εκατ. ευρώ;

4. Γιατί δεν ενημερώσατε τη Βουλή για την ύπαρξη του μεσάζοντα;

5. Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα.Οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονταν για 100.000 βλήματα.Πού θα πήγαιναν τα επιπλέον βλήματα και πού θα πήγαιναν τα λεφτά;

6. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι ο κ.Καμμένος είπε ότι δεν γνωρίζει τον κ. Παπαδόπουλου. Από την εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, στις 27 Ιουνίου του 2017, γράφει ο κ. Παπαδόπουλος: «Σε συνέχεια σημερινής μας συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας...». Για δώστε το αυτό το χαρτί στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο.

«Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα κατέρρευσε»

«Τα γνωρίζατε όλα αυτά κ. Τσίπρα και μετρήστε καλά την απάντησή σας.Τα γνωρίζατε όλα αυτά; Έγιναν όλα καλώς; Τον στηρίζετε, ναι ή όχι; Καθαρές κουβέντες» είπε και πρόσθεσε: «Αντί κ.Τσίπρα να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα απαντήστε μας για τις μπίζνες του κ.Καμμένου και επειδή δεν θα το κάνετε αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Το δήθεν ηθικό σας πλεονέκτημα κατέρρευσε. Μιλάτε για πλεόνασμα, πλεόνασμα θράσους έχετε. Το θράσος σας δεν θα σας σώσει. Τα καθεστώτα κ.Τσίπρα όπως το δικό σας πέφτουν με πάταγο και πληρώνουν ακριβά την καταστροφή που προκάλεσαν».

«Μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015 είπατε για τις αυταπάτες σας. Στη συνέχεια είπατε πως είστε ψεύτες και όχι κλέφτες. Οι πολίτες θα σας στείλουν στη μόνη πραγματική θέση που σας αξίζει» κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top