«Γαλάζια» ομοβροντία κατά Καμμένου στη Βουλή: Ούτε τυρόπιτες σε ΚΨΜ δεν παίρνεις με τέτοιο έγγραφο!

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή – Ένταση με Χριστοδουλοπούλου που κάνει αυστηρές παρατηρήσεις για τον χρόνο

«Γαλάζια» ομοβροντία κατά Καμμένου στη Βουλή

Τα μαχαίρια έχουν βγει στη Βουλή όπου διεξάγεται η συζήτηση επί της επερώτησης της ΝΔ για το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τους επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι έκαναν λόγο για σκιές στο θέμα.

«Η ΝΔ θεωρεί ότι οι συμφωνίες εκποίησης στρατιωτικού υλικού δεν βασίζονται σε διακρατική συμφωνία όπως ψευδώς διαβεβαίωσε ο Πάνος Καμμένος. Πρόκειται για συμφωνία που υπεγράφη με μεσάζοντα» είπε ο βουλευτής Ιωαννίνων, Κώστας Τασούλας, λέγοντας πως ο υπουργός Άμυνας «εξαπάτησε τη Βουλή».

«Πρόκειται για συμφωνία αίσχους. Για θλιβερή, σκοτεινή και δυσάρεστη υπόθεση» πρόσθεσε, ο κ. Τασούλας, λέγοντας πως «ζητάμε από τον πρωθυπουργό να ενεργήσει αναλόγως και με πράξεις».

«Ούτε για κείμενο συμβάσεως για τυρόπιτες σε ΚΨΜ (Κέντρο Ψυχαγωγίας Μονάδος) δεν είναι αυτή η συμφωνία» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής Λακωνίας, Αθανάσιος Δαβάκης.

Μετά τις τοποθετήσεις των 2 βουλευτών της ΝΔ, η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου είπε πως θα συμψηφίσει τον χρόνο τους με τις δευτερολογίες τους, γιατί στην πρωτολογία τους μακρηγόρησαν. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος είπε σε έντονο ύφος στην κα Χριστοδουλοπούλου πως «δεν θα κάνετε συμψηφισμό με τη δευτερολογία, να τους διακόψετε εάν θέλετε στην πρωτολογία τους. Είναι δική σας ευθύνη».

«Δεν θα απαντήσω σε καμία επί του προσωπικού αναφορά που μπορεί να κάνει για μένα ο κ. Καμμένος για να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι έχει συμβεί» είπε, από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μας παραπλανήσατε εκ λάθος ή εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» ρώτησε τον κ. Καμμένο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος πρόσθεσε: «Εφόσον το έγγραφο είναι από το 2016 γιατί δεν μας ενημερώσατε τον Ιανουάριο του 2017 στην Επιτροπή ότι σε αυτή την υπόθεση έχουν ζητήσει να εκπροσωπούνται από έναν έλληνα ονόματι Βασίλειου Παπαδόπουλου, όπως ισχυριστήκατε;». Ο ίδιος, κάλεσε τον κ. Καμμένο «να αφήσει τις αστειότητες και να πάμε στην ουσία» και επικαλέστηκε τον κ. Παναγούλη, ο οποίος «μίλησε για καραμπινάτη υπόθεση μίζας».

«Υπογράψατε συμφωνία με τον Παπαδόπουλο που μιλάει για 300.000 βλήματα αξίας 66 εκατ. ευρώ. Οι Σαουδάραβες όμως φαίνεται ότι ζήτησαν 100.000 βλήματα. Άρα εσείς θα παραδίδατε 200.000 βλήματα επιπλέον. Ο λαθρέμπορος Παπαδόπουλος θα έπαιρνε με την άδεια της Ελλάδας σε μια εμπόλεμη ζώνη 200.000 βλήματα! Ξέρετε πόσο αξίζουν αυτά; Πάνω από 150 εκατ. ευρώ! Τόσα είχε να μοιράσει ο Παπαδόπουλος. Εμένα μου φαίνεται αρκετό κίνητρο για να παραπλανήσει τη Βουλή ο Καμμένος» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Με σκληρά λόγια κατά του κ. Καμμένου τοποθετήθηκαν και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΝΔ, με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να επισημαίνει πως τα ερωτήματα για την υπόθεση είναι αμείλικτα και να υπογραμμίζει πως «γνώριζε τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top