Απίστευτοι καυγάδες στη Βουλή! Τσίπρας: Μου θυμίζετε τον μπακαλόγατο – Μητσοτάκης: Έχετε δουλέψει ποτέ σας;

Σε πολύ υψηλούς τόνους η δευτερολογία και η τριτολογία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Νόμιζα ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη συζήτηση για την οικονομία και το Eurogroup αλλά αφιέρωσε τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά της ομιλίας του για να σχολιάσει τα tweet του κ. Καμμένου» είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας με επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ τη δευτερολογία του και με την ατάκα «δεν είστε τρολ, είστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει κατανοήσει τη σημασία των μέτρων για το χρέος για την οικονομία, ενώ εκτίμησε πως η επιμήκυνση που θα δοθεί στην Ελλάδα θα είναι κοντά στα 15 χρόνια.

«Ήρθατε στη Βουλή με ποδοσφαιρική διάθεση αλλά ούτε εκεί τα πάτε καλά, αν θυμάμαι καλά είχατε πει πως το Τσάμπιονς Λιγκ θα το κέρδισε η Παρί Σεν Ζερμέν και σας είχα απαντήσει. Είπατε, λοιπόν, ότι χάσαμε 5-0. Λύστε μου όμως μια απορία: αφού δεν πήραμε τίποτα και φάγαμε 5 γκολ γιατί καταγράφουν ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και γιατί αναβαθμίζουν την Ελλάδα οι οίκοι αξιολόγησης; Μας είπατε ότι λίγο ούτε πολύ ότι είναι επειδή βλέπουν οι αγορές εσάς στον πάγκο και επειδή θα μπείτε κάποια στιγμή μέσα! Μα έχει ξαναγίνει αυτό;» τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

«Μου θυμίζετε τον μπακαλόγατο»

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια είπε στον κ. Μητσοτάκη πως του θυμίζει τον Μπακαλόγατο, «αφού κάνετε υπολογισμούς του τύπου τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι».

«Μας λέτε ότι η διαπραγμάτευση μας στοίχισε 100 δισ. ευρώ, υπολογίζοντας τον τρίτο δανεισμό για να αποπληρώσουμε τα δικά σας δάνεια και τις προβλέψεις που είχε το μεσοπρόθεσμο. Αν πάμε με τη δική σας λογική, εσείς στην τριετία 2012-2014, μας κάνατε ζημιά 82 δισ. ευρώ από τις προβλέψεις που δεν βγήκαν, συν 140 δισ. το δάνειο!» πρόσθεσε.

«Μιλήσατε για θεσμική χυδαιότητα. Θεσμική χυδαιότητα κύριε Μητσοτάκη δεν είναι όταν κάποιος κάνει κριτική ακόμη και σε σεβαστές -όσον αφορά την εφαρμογή τους- αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Είναι αντιθέτως το να μιλάτε εσείς για φοροδιαφυγή, που είχατε τις λίστες στα συρτάρια σας. Είναι τα θαλασσοδάνεια για τα κόμματά σας και τους εκδότες για να σας λιβανίζουν» είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν μιλάνε σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»

«Φτάσατε στο σημείο να κατηγορήσετε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα κάνουν όλα για την καρέκλα τους. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «αλίμονο σε κάποιους που χωρίς την καρέκλα είναι ανεπάγγελτοι».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας είπε πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές το 2019 όσο αν και ζητά πρόωρες κάλπες ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε «τότε θα καταλάβετε ότι ψηφίζει ο ελληνικός λαός και όχι οι δημοσκοπήσεις».

«Μας περιμένουν 2 συν 4 χρόνια για να καρποφορήσουμε τις δύσκολες επιλογές που κάναμε τα 2 πρώτα χρόνια» κατέληξε.

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

«Θεωρώ ως ακραία έκφραση θεσμικής χυδαιότητας το γεγονός ότι και σήμερα λέτε ασύστολα ψέματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας τη δευτερολογία του, ο οποίος κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ότι «θα υπογράψετε ότι σας ζητηθεί για να μείνετε στην καρέκλα».

Παράλληλα, απάντησε σε όσα είπε για τα περί καρέκλας ο πρωθυπουργός: «Δεν γεννήθηκα ανεπάγγελτος κύριε Τσίπρα. Έχω δουλέψει 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εσείς κύριε Τσίπρα που ακριβώς έχετε δουλέψει; Πόσα ένσημα έχετε κολλήσει; Νόμιζα ότι αυτά τα είχαμε αφήσει πίσω μας. Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη για τα ψέματα που είπατε πριν τις εκλογές του 2015», ενώ απαντώντας σε όσα είπε πως η εκτίμηση για κόστος 100 δισ. ευρώ από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι του Κλάους Ρέγκλινγκ.

Απαντώντας σε αναφορά του Πρωθυπουργού για τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στο Politico, ο πρόεδρος της ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση. «Μη μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο για τη Χρυσή Αυγή γιατί μαζί με τη Χρυσή Αυγής ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως η βία στην Ελλάδα είχε προέλευση από τη μήτρα της άκρας Αριστεράς. Για αρκετά λεπτά επικράτησε πανδαιμόνιο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρονται.

«Παρατηρητής και πολύ κατώτερος των περιστάσεων»

«Για την αποτυχία στην διαπραγμάτευση φταίει η αντιπολίτευση. Για τα capital controls φταίνε οι κακοί ξένοι. Για την ανομία στα πανεπιστήμια φταίει ότι δεν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα. Για τα θύματα της εγκληματικότητας φταίει η κακιά στιγμή. Αναλάβετε επιτέλους κ. Τσίπρα τις ευθύνες σας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε σε πολύ επιθετικό τόνο, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρας «παρατηρητή» και «πολύ κατώτερο των περιστάσεων», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει μετατρέψει τα πανεπιστήμια «σε κέντρα κατασκευής μολότοφ».

Ζήτησε εξεταστική για το Noor 1

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν γνώρισε τη συνομιλία του Πάνου Καμμένου με ισοβίτη και είπε: «Σε καμία δημοκρατική χώρα δεν συμβαίνει αυτό. Συμφωνείτε να γίνει εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του Noor 1;».

«Καλύτερα ένα άθλιο τέλος, παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος. Η χωρίς τέλος αθλιότητα που χαρακτηρίζει τον δημόσιο λόγο αφορά την δημοκρατία, το παρόν και το μέλλον της πατρίδας» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΡΙΤΟΛΟΓΙΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο κ. Τσίπρας, στην τριτολογία του, τόνισε πως το θέμα του Noor 1 διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «είναι το λιγότερο άστοχο όσο διαρκεί η εξέταση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη να προτείνετε εξεταστική επιτροπή».

«Ο υπουργός Άμυνας συνομίλησε πράγματι με κάποιον που βρίσκεται φυλακισμένος όταν του ζήτησε βοήθεια να μιλήσει για να ρίξει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση. Και τι έπραξε; Του είπε να πάει στη Δικαιοσύνη. Αν έχετε κάτι παραπάνω από αυτό ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη να καταθέσετε ό,τι έχετε» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: «Συρία» η Βουλή όταν ο Μητσοτάκης είπε πως η τρομοκρατία είχε μήτρα την άκρα Αριστερά!

Ο κ. Τσίπρας πήρε θέση και για τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη πως η βία έχει μήτρα την άκρα Αριστερά στην Ελλάδα, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να ανακαλέσει, ενώ πρόσθεσε: «Δεν υπήρξε για σας η δολοφονία Λαμπράκη, η υπόθεση "Καρφίτσα", η δολοφονία Πέτρουλα, η δολοφονία Τεμπονέρα;».

ΤΡΙΤΟΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην τριτολογία του κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διαστρε΄βλωσε τα λεγόμενά του και πως ο ίδιος μίλησε για το φαινόμενο της τρομοκρατίας από τη μεταπολίτευση και μετά και όχι για τη Χούντα.

«Γιατί συγχέετε την περίπτωση Τεμπονέρα; Εγώ μιλάω για οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες που για δεκαετίες συστηματικά δολοφονούσαν» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top