«Συρία» η Βουλή όταν ο Μητσοτάκης είπε πως η τρομοκρατία είχε μήτρα την άκρα Αριστερά!

Πανδαιμόνιο από τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές για τη στάση Βούτση από Μητσοτάκη

Πανδαιμόνιο επικράτησε περίπου στη μέση της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στη δευτερολογία του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα σε αναφορά του κ. Τσίπρα στη Χρυσή Αυγή, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μαζί με το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση, προκαλώντας αντιδράσεις από τα βουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια αναφορά του στη συνέχεια, έγινε η αφορμή για να γίνει κυριολεκτικά χαμός: «Mε μία εξαίρεση, την τραγική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε προέλευση από την μήτρα της άκρας Αριστεράς. Αυτή ήταν η ιδεολογική μήτρα της τρομοκρατίας».

Διαβάστε ακόμη: Απίστευτοι καυγάδες στη Βουλή! Τσίπρας: Μου θυμίζετε τον μπακαλόγατο – Μητσοτάκης: Έχετε δουλέψει ποτέ σας;

Ο Νίκος Φίλης φώναξε «ντροπή σας, να ανακαλέσετε»,  με τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντά οργισμένος: «Δεν ανακαλώ τίποτα! Σε μένα ντροπή μου; Έχετε αντιληφθεί ότι μιλάτε σε κάποιον ο οποίος έχει θρηνήσει θύματα από αυτή την τρομοκρατία, από τη 17 Νοέμβρη; Η ιστορία δεν παραγράφεται».

Οι φωνές συνεχίστηκαν από πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μάκης Μπαλαούρας, Νίκος Ξυδάκης, Σωκράτης Φάμελλος), με αποτέλεσμα να διακοπεί η ομιλία του κ. Μητσοτάκη για αρκετά λεπτά. Ο Μάκης Μπαλαούρας, μάλιστα, χαρακτήρισε τον ίδιο και τη ΝΔ «ακροδεξιά».

«Ντροπή σας που θα μου μιλήσετε εμένα για ακροδεξιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας σε πολύ αυστηρό τόνο: «Μαζευτείτε!».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τη στάση του προέδρου της Βουλής, λέγοντας: «Όταν μιλάω εγώ σας ξεφεύγει ο έλεγχος στην αίθουσα. Αυτά, όμως, δεν συμβαίνουν όταν μιλά ο Τσιπρας».

Τι απάντησε ο πρωθυπουργός

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στην τριτολογία του.

«Ο λαός γνωρίζει πόθεν προέκυψε η βία και η τρομοκρατία. Ο λαός γνωρίζει από που προέρχεται η βία και η τρομοκρατία. Βεβαίως υπήρξε και από την πλευρά της άκρας Αριστεράς. Είναι δυνατόν να έρχεστε και να μας λέτε ότι η τρομοκρατία και η βία προέρχεται μόνο από την άκρα Αριστερά; Δεν υπήρξε από την άκρα δεξιά; Είναι προφανές ότι επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου» είπε και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα να εμφανίζεστε ανιστόρητος. Θα σας ζητήσω να ανακαλέσετε αυτή την φράση».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top