Ο μικρός Βαγγέλης Ελευθεριάδης, ο οποίος παλεύει με τον καρκίνο από τα 2 του χρόνια, είδε την συγκλονιστική ανταπόκριση του κόσμου, καθώς μαζεύτηκαν οι 500.000 ευρώ που χρειάζονταν για να μεταβεί στο νοσοκομείο "Memorial" της Νέας Υόρκης.

Κάποιες τέτοιες στιγμές αποδεικνύεται το μεγαλείο του ανθρώπου και της ψυχής του. Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Πέτρος Πολυχρονίδης μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος που το βαφτιστήρι του θα ταξιδέψει στο εξωτερικό και θα δώσει «μάχη» με τον καρκίνο.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως ο παρουσιαστής του «Τροχού της Τύχης», πριν λίγες ημέρες είχε ο ίδιος ζητήσει να βοηθήσουν τον μικρό δίνοντας ο καθένας ότι μπορεί. Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου πρόσφεραν τους μισθούς τους από τη συμμετοχή τους στην αποστολή της εθνικής στον αγώνα με την Βοσνία Ερζεγοβίνη αλλά και πολλοί άλλοι έστειλαν χρήματα για τον μικρό Βαγγέλη.

 

 

 

Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν και οι γονείς του ένιωσαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον κόσμο:

Χρειάζονται χιλιάδες λέξεις για να περιγράψουμε την αγάπη που μας προσέφεραν χιλιάδες άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες, στον αγώνα που κάνει ο μικρός μας Βαγγέλης, προκειμένου να μεγαλώσει όπως όλα τα παιδάκια του κόσμου. Το ποσό που χρειάζεται για τη νοσηλεία του Βαγγέλη στο Memorial των ΗΠΑ, συγκεντρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Δεν θα βρούμε ποτέ τα λόγια για να σας εκφράσουμε όπως σας αξίζει, από τα πιο βαθιά σημεία της καρδιάς μας αλλά της ψυχής μας, το ευχαριστώ που παλεύετε μαζί μας. 

Μετά από τρία χρόνια μάχης με τον καρκίνο, είχαμε αρχίσει να χάνουμε την πίστη μας σε οτιδήποτε. Αυτή η πελώρια ανταπόκριση όμως τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά μας έδωσε ξανά πίστη. Πίστη στον ίδιο τον άνθρωπο και τι μπορεί να κάνει για τον συνάνθρωπο του. 

Από τον πιο ανώνυμο, έως τον πιο επώνυμο. Από τον πιο κοντινό μας φίλο, έως τον πιο μακρινό ομογενή στην άκρη της γης, σας είμαστε υπόχρεοι για πάντα. 

Ο Βαγγέλης ξεκινά τώρα το τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα του. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στο Memorial για να λάβει την πειραματική θεραπεία του και θα παραμείνει στις ΗΠΑ σχεδόν ένα χρόνο. Μαζί του και εμείς, που πλέον έχουμε κάνει σπίτι μας, τα νοσοκομεία και τις πόλεις του κόσμου που φιλοξενούν το παιδί μας, έχοντας χάσει τα πάντα από την ζωή που είχαμε. 

Απλά αυτή τη φορά, δεν θα είμαστε μόνοι. Νιώθουμε την παρουσία σας δίπλα μας και είμαστε χίλιες φορές πιο δυνατοί. Υποκλινόμαστε στους ανθρώπους. 

Στέλιος Ελευθεριάδης & Δήμητρα Βογιατζή

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει ο Πέτρος Πολυχρονίδης-Δίνει μάχη για να σώσει το βαφτιστήρι του από τον καρκίνο!

Tags: