Η απάντηση του ΔΟΛ μετά τη θύελλα για την εμπλοκή Μουλόπουλου

Με πρωτοσέλιδο άρθρο στα Νέα

Η απάντηση του ΔΟΛ μετά τη θύελλα για την εμπλοκή Μουλόπουλου

Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη να παραδώσει τον ΔΟΛ στο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «Αυγής», κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ,  Βασίλη Μουλόπουλο, και την πολιτική και δημοσιογραφική θύελλα που ακολούθησε, το Συγκρότημα Λαμπράκη σχολίασε τις εξελίξεις δημοσιεύοντας πρωτοσέλιδο άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα» με τίτλο «Τι (δεν) είναι οι εφημερίδες», τονίζοντας μάλιστα ότι «οι εφημερίδες δεν είναι γιαούρτια».

«Αν μια γαλακτοβιομηχανία αλλάξει χέρια, ο καταναλωτής θα βρει την επόμενη μέρα στα ράφια το ίδιο γιαούρτι. Δεν ισχύει το ίδιο και για τις εφημερίδες. Τα συστατικά των προϊόντων της ενημέρωσης –η υπεραξία που τα συνδέει με το κοινό τους για γενιές ολόκληρες –είναι άυλα. Είναι ένα κεφάλαιο αξιακό που το εκφράζουν και το μεταλαμπαδεύουν οι άνθρωποι. Οι δημοσιογράφοι. Έτσι και αυτή η εφημερίδα. Είναι επί δεκαετίες πυλώνας της δημόσιας σφαίρας, επειδή ενσωματώνει και καλλιεργεί ορισμένες αξίες. Τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας. Το προοδευτικό Κέντρο. Τις σταθερές της φιλελεύθερης δημοκρατίας» αναφέρει το άρθρο και συνεχίζει:

«Αυτή η εφημερίδα, μαζί με την αδελφή της “To Βήμα”, είναι μία από τις πλουραλιστικές κοίτες μέσα από τις οποίες πέρασαν οι πολιτικές ιδέες και τα πολιτικά ρεύματα που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα. Σε αυτή τη λειτουργία της οφείλει ακόμα την επιρροή της. Σε μια εποχή κατά την οποία η πολιτική μόδα είναι το μίσος για τα παραδοσιακά ΜΜΕ, αυτές οι ιστορικές διαπιστώσεις ακούγονται σαν αυτάρεσκο ευχολόγιο. Όμως, παρά την παγκόσμια παρακμή του Τύπου που συνέπεσε με την εγχώρια κρίση, τα παραδοσιακά ΜΜΕ εξακολουθούν να διατηρούν την ακτινοβολία τους. Εξακολουθούν να ασκούν επιρροή που δεν αποτυπώνεται κατ’ ανάγκην στις κυκλοφορίες τους ή τα έσοδά τους. Για αυτό και λυσσωδώς προσπαθούν να τα ελέγξουν ακόμα κι εκείνοι που πολιτεύονται δαιμονοποιώντας τα».

Και καταλήγει: «Και εδώ αρχίζουν οι παρανοήσεις. Η ιδέα ότι σφετεριζόμενος κάποιος έναν ιστορικό τίτλο αποκτά αυτομάτως και την ισχύ του, για να την διαθέσει για τις δικές του σκοπιμότητες, δεν είναι μόνο αντιδημοκρατική. Είναι και εξωπραγματική. Η ισχύς των εφημερίδων είναι συνυφασμένη με το άυλο, ιστορικό τους κεφάλαιο. Αν κάποιος το απαλείψει, απαλείφει και τον λόγο ύπαρξης της εφημερίδας. Αν αύριο κάποιος τυπώσει ένα φύλλο με τους ιδεασμούς του, κοσμώντας τον με το λογότυπο των «ΝΕΩΝ», αυτό που θα κρεμαστεί στα περίπτερα δεν θα είναι «ΤΑ ΝΕΑ». Οι εφημερίδες δεν είναι γιαούρτια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ στον ΔΟΛ: Οι εργαζόμενοι δε θέλουν λύση Μουλόπουλου – Πώς αντιδρούν οι τράπεζες;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ star.gr: Ο Βασίλης Μουλόπουλος απαντά σε ΟΛΟΥΣ και σε ΟΛΑ-Τι λέει για την επιχείρηση "ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε."

http://Η απάντηση Μουλόπουλου για τον ΔΟΛ και οι συναντήσεις του-Το όνομά του βγήκε από την «Αυγή»

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top