ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ star.gr: Ο Βασίλης Μουλόπουλος απαντά σε ΟΛΟΥΣ και σε ΟΛΑ-Τι λέει για την επιχείρηση "ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε."

Η πρώτη του συνέντευξη μετά τη θύελλα αντιδράσεων/ Πρώτη ανάρτηση: 18-01-2017 14:25

Ο Βασίλης Μουλόπουλος είναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο της ημέρας! Μετά την ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει τη διάσωση του ΔΟΛ προκλήθηκε τεκτονικός σεισμός τόσο στην πολιτική όσο και στη δημοσιογραφική ζωή του τόπου. Το star.gr τον εντόπισε και εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη.

Ο Μουλόπουλος απαντά σε όλους και σε όλα

Στο ερώτημα αν όλος αυτός ο ορυμαγδός αντιδράσεων στοχεύει στον ίδιο προσωπικά ή αποσκοπεί αλλού απάντησε «δε θέλω αυτή τη στιγμή να κάνω δίκη προθέσεων, αλλά έχω να πω κάτι πολύ απλό. Ότι δεν είχαν καμία τέτοια αντίδραση για άλλους. Εγώ ήμουν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για 2,5 χρόνια. Εδώ έχουμε δύο υπουργούς οι οποίοι όπως ξέρετε έχουν πάει και είναι στελέχη συγκροτημάτων.

Τον κύριο Μιχελάκη ο οποίος πήγε στον ΑΝΤ1 και πολύ καλά έκανε, διότι είναι ένας άνθρωπος που προερχόταν από τον ΑΝΤ1 και τον ξέρει πάρα πολύ καλά και είναι και πολύ καλός στη δουλειά του. Και τον κύριο Καψή ο οποίος πήγε στον ΣΚΑΙ, -σημειωτέον και οι δύο ήταν Υπουργοί Τύπου αν δεν κάνω λάθος-, ο οποίος επίσης ήταν Διευθυντής των Νέων, πολύ καλός δημοσιογράφος. Η απαγόρευση είναι για τον Μουλόπουλο ειδικά δηλαδή; Αμάρτησα δηλαδή που πήγα στον ΣΥΡΙΖΑ; Μη τρελαθώ!

Ας μας πει η αξιωματική αντιπολίτευση και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, ας μας πει κάτι πάρα πολύ απλό. Θέλουν ή δε θέλουν να διασωθεί ο ΔΟΛ; Θέλουν ή δε θέλουν να μην κλείσουν οι εφημερίδες; Θέλουν ή δε θέλουν να μη χαθούν περίπου 400 θέσεις εργασίας; Ας μας πουν τι θέλουν και εγώ είμαι διατεθειμένος, αν υπάρχει ένα σχέδιο σωτηρίας, να βάλει η ΝΔ κάποιον αν νομίζει ότι μπορεί!

Εγώ δεν έχω καμία φιλοδοξία, ούτε παίρνω τον ΔΟΛ, θα ήταν αστείο κιόλας. Δεν έχω τα οικονομικά μέσα για να πάρω τον ΔΟΛ. Δεν έγινα πλούσιος ούτε από τη δημοσιογραφική μου καριέρα, ούτε από την πολιτική μου καριέρα»​.

Στο ερώτημα αν φοβήθηκε τις αντιδράσεις όταν του έγινε αυτή η πρόταση ή αν όπως ανέφερε και στη γραπτή του ανακοίνωση  ότι μετά από τόσα χρόνια είναι φυσικό να αναλάβει ο ίδιος, ο κύριος Μουλόπουλος αποσαφήνισε «Είναι σαφές. Δεν είναι μόνο τα 30 χρόνια. Αισθάνομαι ότι αυτό το πράγμα το έχω χτίσει, ένα κομματάκι του και εγώ. Από το 1984 είμαι στον ΔΟΛ και δεν έχω κανένα παράπονο από την εκεί ζωή μου. Ούτε από τους περισσότερους συναδέλφους, ούτε από τον Σταύρο Ψυχάρη.

Παρ' όλες τις πολιτικές διαφορές που μπορεί να υπήρχαν, είχαμε άριστες σχέσεις με τον Σταύρο Ψυχάρη και με τους άλλους. Υπήρχε φιλία. Αρα μου φαίνεται πολύ λογικό. Μπορεί στους άλλους να μη φαίνεται λογικό, μπορεί να έχουν άλλες ηθικές επιλογές και συμπεριφορές αλλά εγώ αισθάνομαι τη φιλία ίσως σαν κάτι διαφορετικό.

Στο σημείο αυτό δε γινόταν να μη ρωτήσουμε ότι θεωρεί λογικό που του έγινε αυτή η πρόταση λοιπόν. Ότι για αυτόν η εξέλιξη αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

«Αυτό το έχω δηλώσει από τον προηγούμενο καιρό» απαντά ο κύριος Μουλόπουλος και συνεχίζει «ότι αν μου ζητιόταν, θα είχα πολύ ευχαρίστως ενεργοποιηθεί σε αυτό το πράγμα. Δεν το έχω κρύψει και δεν είναι κάτι το καινούργιο δηλαδή. Το είχα πει και πολλοί με κατηγορούσαν.

Όλο αυτό το πράγμα το οποίο έχει δημιουργηθεί (οι αντιδράσεις) εγώ καταλαβαίνω και τις πολιτικές σκοπιμότητες, καταλαβαίνω και το τρολάρισμα.

Η ουσία όμως είναι μία. Μπορεί να διασωθεί αυτό το συγκρότημα όπως θα έπρεπε; Εγώ και το λέω ειλικρινά, για οποιοδήποτε άλλο μέσο μαζικής ενημέρωσης και ειδικά για θέματα τύπου και εφημερίδων, είμαι διατεθειμένος να κάτσω να συζητήσω με οποιονδήποτε. Διότι αυτή η περίοδος είναι πάρα πολύ δύσκολη για τον τύπο. Δηλαδή κινδυνεύουμε σε λίγο καιρό να μην έχουμε εφημερίδες και αυτό θα είναι  πραγματικά άσχημο για τη δημοκρατία.

Αρα, εγώ καλώ όλους, τους εκδότες και τις πολιτικές δυνάμεις και του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου, να πάρουν αποφάσεις εάν πιστεύουν πραγματικά στον πλουραλισμό και στη δημοκρατία. Για τη σωτηρία όχι μόνο του ΔΟΛ αλλά για τη σωτηρία ολόκληρου του ελληνικού τύπου ο οποίος οδεύει προς την καταστροφή. Αυτή είναι η εκτίμηση η δική μου και μακάρι να διαψευστώ!

Tι απαντά στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση στήνει επιχείρηση "ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ"

Στο επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική του στρατιά Μέσων Ενημέρωσης, ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος απαντά «Ότι και αν απαντήσω δεν πρόκειται να γίνω πιστευτός αυτή τη στιγμή. Εγώ καλώ όλους να δούνε αν πράγματι ο ΔΟΛ θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ. Αν δε γίνει, θα ζητήσουν συγγνώμη; Πιστεύω ότι δε θα ζητήσουν συγγνώμη!

Τέλος ρωτήσαμε τον κύριο Μουλόπουλο αν πιστεύει ότι πραγματικά υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο για τη διάσωση του ΔΟΛ και εκείνος απάντησε «εγώ νομίζω ότι είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατον. Αρκεί όλα τα πολιτικά κόμματα τα οποία κόπτονται περί της δημοκρατίας και του πλουραλισμού-και όταν λέω όλα, εννοώ όλα-να συναινέσουν σε αυτό το πράγμα και επαναλαμβάνω, όχι μόνο στον ΔΟΛ. Να δούνε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα με τον τύπο και να βρούνε λύση. Η έκκλησή μου είναι για όλους . Αν υπήρχε ένα τέτοιο πράγμα, αντί να πλακώνονται στο ξύλο στη Βουλή λεκτικά ή να τρολάρουν στο διαδίκτυο, να κάτσουν να δουν και να πουν τα πράγματα όπως είναι.

*Ακούστε ένα απόσπασμα όσων είπε στο star.gr ο κύριος Μουλόπουλος.

Συνέντευξη: Ισμήνη Λέντζου

email: i.lentzou@star.gr

 

 

Διαβάστε επίσης:

Στον Μουλόπουλο ανέθεσε ο Ψυχάρης το εγχείρημα διάσωσης του ΔΟΛ

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top