Hμέρα Anzac: Γιόρτασαν την εθνική επέτειο στην Αυστραλία

Τιμούν τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς πεσόντες στρατιώτες στην πρώτη μάχη τους στον Α’ παγκόσμιο

Χιλιάδες Αυστραλοί συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και σε άλλα σημεία σε όλη τη χώρα για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς πεσόντες.

Σαν σήμερα πριν από 103 χρόνια έγινε η πρώτη μεγάλη μάχη του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τα στρατεύματα του Στρατού της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας έκαναν έφοδο στη χερσόνησο του της Καλλίπολης στην Τουρκία.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός της χώρας Μάλκομ Τρουνμπάλ σηματοδότησε την Ημέρα ANZAC στη Γαλλία για την 100ή επέτειο από όταν τα αυστραλιανά στρατεύματα πήραν την πόλη Villers-Bretonneux από τους Γερμανούς.

Η Ημέρα Anzac είναι η εθνική μέρα μνήμης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία η οποία γενικότερα τιμά τη μνήμη όλων των Αυστραλών και Νεοζηλανδών «που υπηρέτησαν την πατρίδα τους και πέθαναν σε όλους τους πολέμους, διαμάχες και ειρηνευτικές επιχειρήσεις» και «τη συμβολή και τα πάθη όλων εκείνων που υπηρέτησαν». Ξεκίνησε αρχικά με σκοπό να τιμήσει τα μέλη των Αυστραλιανών και Νεο-Ζηλανδών Σωμάτων Στρατού (ANZAK) που πολέμησαν στην Καλλίπολη ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top