Κατέρρευσε η Monarch Airlines – Στον... αέρα χιλιάδες ταξιδιώτες

Τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:09

Στον… αέρα βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες σε προορισμούς εκτός Βρετανίας μετά από την κατάρρευση μιας από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της χώρας, της Monarch Airlines.

Η εταιρεία ακύρωσε πάνω από 300.000 μελλοντικές κρατήσεις, ζητώντας συγγνώμη από τους πελάτες και τους εργαζόμενους, καθώς τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης αναγκάζοντας τις αρμόδιες αρχές να οργανώσει τη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού στη χώρα εν καιρώ ειρήνης.

«Λυπάμαι τόσο πολύ που χιλιάδες βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με μια ακύρωση των διακοπών ή του ταξιδιού τους, πιθανές καθυστερήσεις στο να επιστρέψουν σπίτι τους και τεράστια ταλαιπωρία ως αποτέλεσμα της κατάρρευσής της», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Monarch. Άντριου Σουάφιλντ σε μήνυμά τους προς τους εργαζομένους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Κρις Γκρέιλινγκ, η εταιρεία έπεσε θύμα ενός πολέμου τιμών στις πτήσεις προς τη Μεσόγειο και κάλεσε τους πελάτες της να μη μεταβαίνουν στα αεροδρόμια.

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) να ναυλώσει πάνω από 30 αεροσκάφη προκειμένου να φέρει πίσω στη Βρετανία περίπου 110.000 πελάτες της Monarch που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός της χώρας.

Σύμφωνα με την Monarch, οι εταιρείες της που τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης περιλαμβάνουν τις Monarch Airlines, Monarch Holidays Ltd, First Aviation Ltd, Avro Ltd και Somewhere2stay Ltd.

Η εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει ότι είχε επαφές με πιθανούς εταίρους, ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο θα πωλούνταν κομμάτια του δικτύου κοντινών πτήσεων.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση γνώριζε πως η Monarch Airlines ήταν στα όρια της κατάρρευσης αφού επέλεξε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που δεν απέδωσε.

Πηγή φωτό, βίντεο: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top