Κίνδυνος σύρραξης: Σε ετοιμότητα 5.000 «Γκρίζοι Λύκοι» και Κούρδοι μαχητές Πεσμέργκα

Εκρηκτικός ο Ερντογάν κατά των Κούρδων του Ιράκ - Ανάβει το φυτίλι στην ευρύτερη περιοχή

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή μας, μετά το δημοψήφισμα των Κούρδων του Βόρειου Ιράκ για ανεξαρτησία, με το οποίο ψήφισαν συντριπτικά «ναι» στην απόσχιση από τη Βαγδάτη.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ζήτησε από τους Τούρκους πολίτες να εγκαταλείψουν το αυτόνομο Κουρδιστάν καθώς από αύριο διακόπτονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ.

Πρόκειται για κίνηση η οποία οδηγεί ένα βήμα πιό κοντά σε νέα σύρραξη στην περιοχή μας.

Ο Ερντογάν σε ομιλία του επετέθη προσωπικά στον Μασούντ Μπαρζανί:

«Χρήματα, περιουσιακά στοιχεία τα έχεις όλα. Έχεις πετρέλαιο. Ηρέμησε. Αλλά όχι. Τι θέλουν τώρα; Τάχα μου ότι θα γίνουν ανεξάρτητο κράτος. Η περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν στην πραγματικότητα πέφτει στη φωτιά με την ανόητη προσπάθειά της για ανεξαρτησία. Δεν δέχομαι καμία ανεξαρτησία» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή, τουρκικά και ιρακινά στρατεύματα κάνουν κοινές ασκήσεις στα σύνορα. Πέντε χιλιάδες πάνοπλοι Γκρίζοι Λύκοι είναι έτοιμοι να εκστρατεύουν στο Βόρειο Ιράκ ενώ οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά έχουν όπλα αμερικανικής προέλευσης.

Το θέμα παρακολουθεί στενά η Αθήνα η οποία είναι υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ, καθώς τυχόν νέα πολεμική σύρραξη στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας λόγω ανεξαρτησίας του Κουρδιστάν αποφορτίζει την ένταση στο Αιγαίο.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ VIDEO.

 

Πηγή φώτο: Αssociated Press

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top