Φρίκη με το αποκεφαλισμένο πτώμα της δημοσιογράφου - Ξανανοίγει υπόθεση ακρωτηριασμένης τουρίστριας του 1986

Αντιμέτωποι με μια δύσκολοι υπόθεσοι οι αστυνομικοί της Δανίας

Θρίλερ με το αποκεφαλισμένο πτώμα της δημοσιογράφου

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση δολοφονίας της 30χρονης δημοσιογράφου από τη Σουηδία, Κιμ Βαλ.

Οι εξελίξεις είναι τρομακτικές και οι αρχές εστιάζουν τις έρευνές τους σε έναν ανεξιχνίαστο φόνο, που έγινε πριν από 31 χρόνια!

Η υπόθεση είναι του 1986. Τότε, στον κόλπο της Κοπεγχάγης, είχαν βρεθεί τα μέλη τουρίστριας από την Ιαπωνία, της 22χρονης Kazuko Toyonaga, όπως τώρα βρέθηκε το ακέφαλο πτώμα της δημοσιογράφου.

Η Kazuko ταξίδευε στη βόρεια Ευρώπη το φθινόπωρο του 1986, όταν εξαφανίστηκε. Τα πόδια της και ο κάτω κορμός της βρέθηκαν να επιπλέουν σε πλαστική σακούλα, στα νησιά Brygge της Κοπεγχάγης, περίπου 25 μέρες μετά. Στο κανάλι Christianshavn βρέθηκαν αργότερα τα υπόλοιπα μέλη της.

Ο 46χρονος Πέτερ Μάντσεν παραδέχτηκε, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, πως η 30χρονη δημοσιογράφος πέθανε στο υποβρύχιό του, ότι ο θάνατός της ήταν ατύχημα κι ότι την πέταξε στη θάλασσα, λίγο πριν βυθίσει σκόπιμα το υποβρύχιό του.

«Παρατηρήσαμε μια υπόθεση από το 1986 που είχε βρεθεί το πτώμα τουρίστριας στο λιμάνι της Κοπεγχάγης. Την επανεξετάζουμε», δήλωσε ο ερευνητής Jens Moeller Jensen.

Τότε, ο Μάντσεν ήταν 15 ετών. Ο δολοφόνος δεν βρέθηκε ποτέ!

Αφού ταυτοποίησαν το DNA της Βαλ, οι αρχές ερεύνησαν τα ακρωτηριασμένα μέλη της, διαπιστώνοντας ότι έφερε σημάδια κακοποίησης, κάτι που υποδεικνύει πως ο δράστης ήθελε να αφαιρέσει όλον τον αέρα από μέσα ώστε να βυθιστεί, ενώ πάνω τους ήταν δεμένο ένα βαρύ μεταλλικό αντικείμενο.

Ο Πέτερ Μάντσεν κατά τη σύλληψή του

Η δημοσιογράφος είχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιο που κατασκεύασε ο Μάντσεν το βράδυ της Πέμπτης 10 Αυγούστου, για να του πάρει συνέντευξη και να γράψει γι’ αυτόν. Τότε, τα ίχνη της εξαφανίστηκαν, ενώ την επομένη το πρωί, το υποβρύχιο άρχισε να βυθίζεται.

Συμφοιτητές της Βαλ από το Columbia άναψαν κεράκια στη μνήμη της στον χώρο του πανεπιστημίου

Ο Μάντσεν ισχυριζόταν ότι ήταν μόνος του στο υποβρύχιο κι ότι είχε αφήσει τη Βαλ στο λιμάνι το προηγούμενο βράδυ.

H Κιμ Βαλ και ο Πέτερ Μάντσεν στο υποβρύχιο, πριν τη συνέντευξη

Όπως υποστηρίζει, ωστόσο, η αστυνομία της Δανίας, ο κατηγορούμενος έχει δώσει αντικρουόμενες πληροφορίες για το γεγονός. Την ώρα, δε, που υποτίθεται ότι άφησε τη δημοσιογράφο στο λιμάνι, έστειλε σε έναν φίλο του ένα μυστήριο μήνυμα, στο οποίο έλεγε ότι έφυγε από το υποβρύχιο και πως ακύρωσε ένα ταξίδι που ήταν προγραμματισμένο να κάνει την επόμενη μέρα. Δεν απάντησε στις ερωτήσεις του γιατί άφησε τη δημοσιογράφο και γιατί ακύρωνε το ταξίδι.

Ο Μάντσεν έχει συλληφθεί για ανθρωποκτονία και, αν τελικά καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 χρόνια έως ισόβια. Ο δικαστής διέταξε την κράτησή του μέχρι το τέλος των ερευνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top