«Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» - Έλληνες όλων των ηλικιών έξω από τη Βουλή

Επεισόδια και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Πρώτη δημοσίευση 18:20

Την ώρα που μέσα στο Κοινοβούλιο συζητείται και αποφασίζεται η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία με τα Σκόπια, έξω από τη Βουλή  Έλληνες όλων των ηλικιών διαδηλώνουν για τη Μακεδονία. Στο συλλαλητήριο που ξεκίνησε από το πρωί στο Σύνταγμα, σημειώθηκαν και μικρής έκτασης και έντασης επεισόδια. Μάλιστα, παρά τη βροχή η συμμετοχή στη σημερινη συγκέντρωση ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με χθες.

«Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία» φωνάζουν, κάποιοι κρατώντας ελληνικές σημαίες με το αστέρι της Βεργίνας και άλλοι έχοντας την εικόνα της Παναγίας στα χέρια τους. «Η Μακεδονία είναι ελληνική» γράφουν τα συνθήματα στις μπλούζες τους.

Από τα μεγάφωνα ακούγεται «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα» ενώ ο κόσμος φωνάζει «Ελλάς Ελλάς Μακεδονία».

Επεισόδια και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Οι συγκεντρωμένοι έριξαν νεράντζια και μπουκαλάκια με νερό κατά των αστυνομικών κι εκείνοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Ώρα 7 το απόγευμα έξω από τη Βουλή, οι συγκεντρωμένοι που προσπάθησαν νωρίτερα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, απομακρύνονται από τα σκαλοπάτια , καλύπτοντας τα πρόσωπά τους μετά τη χρήση χημικών.

Από την ένταση, ένας διαδηλωτής χτύπησε ελαφρά στο κεφάλι. Μετά τα μικρής έντασης και έκτασης επεισόδια οι διαδηλωτές παρέμειναν στα σκαλοπάτια κι έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Κλειστή η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά στο Σύνταγμα, καθώς και η Βασιλίσσης Σοφίας στη Βουλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top