Όλη η Ορεστιάδα συμπαραστέκεται στα δύο παλικάρια - Οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη ξεσπούν στο STAR

Ακυρώνουν τα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες

Παιχνίδι καθυστερήσεων παίζουν οι Τούρκοι με την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Αποφάσισαν να στείλουν τα κινητά τους στην Άγκυρα για να ερευνηθούν εξονυχιστικά. Έτσι αργεί να αποδοθεί το επίσημο κατηγορητήριο.

Οι γονείς και οι συγγενείς του Δημήτρη Κούκλατζη ξεσπούν στο STAR

Ο Νίκος Κούκλατζης είχε χθες την ευκαιρία να δει για λίγο και από απόσταση τον γιo του, Δημήτρη, στη φυλακή της Αδριανούπολης. Συγκινημένος μιλά στον Λάμπρο Δεμερτζή για το υψηλό φρόνιμα των δυο παλικαριών.

«Με το τηλέφωνο και το τζάμι μπροστά είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα παιδιά για μια ώρα. Όπως τα είδαμε είναι καλά στην υγεία τους, με καλή σχετικά ψυχολογία. Δεν έχουν υποστεί οποιοδήποτε είδος βίας. Αντιμετωπίζουν το περιστατικό και τις συνθήκες κράτησής τους γενναία και ψύχραιμα. Αυτό το γεγονός σαν γονείς μας συγκίνησε, μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι».

Οι Τούρκοι «ξεψαχνίζουν» τα κινητά των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο

Όλη η Ορεστιάδα συμπαραστέκεται στα δύο παλικάρια

Στο πλευρό του Δημήτρη βρίσκεται όλη η Ορεστιάδα. Παρ΄ ότι οι κάτοικοι είχαν καλές σχέσεις με τους γείτονες και επισκέπτονταν συχνά την Αδριανούπολη, τώρα οι ακυρώσεις πέφτουν βροχή.

Ακυρώνουν τα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες

«Σε ένδειξη συμπαράστασης σταματήσαμε τα γκρουπ για το Πάσχα» δηλώνει ο Γιώργος Κιλούδης, ταξιδιωτικός πράκτορας.

«Μετά το συμβάν ο κόσμος εκνευρίστηκε και δεν πάει Αδριανούπολη» εξηγεί ο Σταύρος Τζαμαλίδης , πρόεδρος κοινότητας Καστανιών.

Η Ελλάδα έθεσε το θέμα στο ΝΑΤΟ

Ο Πάνος Καμμένος από τις Βρυξέλλες έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία. «Είναι θέμα το οποίο απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε.

Τα 253 μέτρα που έκριναν την υπόθεση

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί κατά την περιπολία τους παραβίασαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά 253 μέτρα και μάλιστα έχουν αναρτήσει σχετικό χάρτη.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα» - «Η Ελλάδα πέρασε τη γραμμή»

Τούρκος δημοσιογράφος ξεμπροστιάζει τις φυλακές του Ερντογάν

Μιλώντας αποκλειστικά στη Μαρία Τσιλινίκου ο αυτοεξόριστος πρώην διευθυντής της τουρκικής εφημερίδας Ζαμάν, Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ περιγράφει ανοιχτά τα τούρκικα παζάρια.

«Πόσο καιρό μπορεί να κάνει ο εισαγγελέας να απευθύνει το επίσημο κατηγορητήριο; Σε σχέση με αντίστοιχες περιπτώσεις ίσως πάρει ένα με ενάμιση χρόνο. Όταν κράτησαν τον Γερμανό συνάδελφο τον έβαλαν στη φυλακή για ένα χρόνο χωρίς να υπάρχει κατηγορητήριο»

Καταπέλτης είναι ο Μποζγκούρτ για τις φυλακές της Αδριανούπολης, καθώς όπως λέει γενικά η Τουρκία είναι συνώνυμη με την απανθρωπιά όσον αφορά στις συνθήκες κράτησης. Αρκετά συχνά οι κρατούμενοι είναι δεμένοι με αλυσίδες στα πόδια και ζουν το δικό τους "Εξπρές του Μεσονυχτίου".

«Αν κοιτάξουμε τις εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών ακολουθούν ένα σύστημα βασανιστηρίων ειδικά κατά τη φυλάκιση» λέει ο Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ.

Εκδηλώσεις συμπαράσταση για τον Δημήτρη και τον Άγγελο

Την Κυριακή οργανώνεται ποδηλατοδρομία συμπαράστασης για τα δυο παλικάρια. Η τοπική ομάδα "Ορέστης" αγωνίστηκε με ειδικές μπλούζες που έραψε για την περίσταση και έχουν επάνω τη φράση «Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top