Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη- Παρατράγουδα από αντιεξουσιαστές

90.000 διαδηλωτές σήμερα-1.000 διαδηλωτές το 1992

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό. Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια αντι-συγκέντρωσης την οποία είχαν προγραμματίσει ταυτόχρονα αντιεξουσιαστές.

Το ραντεβού για το συλλαλητήριο είχε δοθεί στις 14.00  μετά το μεσημέρι. Από νωρίς το πρωί διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα είχαν πάρει θέση... κάτω από το Λευκό Πύργο.

Μέλη ιππικών ομίλων της Βόρειας Ελλάδας, άλλοι με παραδοσιακές στολές και ελληνικές σημαίες στα χέρια, έφτασαν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Από τη συγκέντρωση δεν έλλειψαν και κάποιοι , οι οποίοι έκαναν...αισθητή την παρουσία τους επιλέγοντας να φορέσουν....στολές των Αρχαίων Μακεδόνων.

Χαρακτηριστική ήταν όμως και η εικόνα των...  μηχανόβιων τσοπεράδων macedonian warriors.... ήτοι Μακεδόνες πολεμιστές! 

Ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε μεταξύ  άλλων: «Ο ελληνικός στρατός είναι ισχυρός και εγγυάται την κυριαρχία μας. Δεν απειλούμεθα , δεν διεκδικούμε αλλά δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα. απαιτούμε σεβασμό».

Διαβάστε ακόμη: Στους ρυθμούς του συλλαλητηρίου: Σημαίες, Μακεδονομάχοι και «Μακεδονία Ξακουστή»

90.000 διαδηλωτές σήμερα-1.000.000 διαδηλωτές το 1992

Σύμφωνα με την αστυνομία , στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης  συγκεντρώθηκαν  περίπου ενενήντα χιλιάδες πολίτες, ενώ η μεταφορά του κόσμου έγινε με 284 λεωφορεία.  Το σημερινό συλλαλητήριο , όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τη ....λαοθάλασσα του ... ενός εκατομμυρίου, η οποία είχε  "βουλιάξει" ολόκληρη την πόλη, το 1992.

Διαβάστε ακόμη: Ένταση στη Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές επιτίθενται σε κόσμο που πηγαίνει στο συλλαλητήριο – Σπάνε τις σημαίες

Αισθητή στη συγκέντρωση ήταν και η παρουσία της Χρυσής Αυγής με τους βουλευτές Κασιδιάρη και Μπαρμπαρούση.

 

Παρατράγουδα από αντιεξουσιαστές

Λίγο πριν την μία το μεσημέρι αντιεξουσιαστές - οι οποίοι είχαν προγραμματίσει... αντισυγκέντρωση - επιτέθηκαν σε δύο 15χρονες. Οι μαθήτριες κατευθύνονταν προς την παραλιακή λεωφόρο της πόλης, όταν περίπου 10 κουκουλοφόροι τους άρπαξαν τις σημαίες που κρατούσαν, τις έσκισαν και τις έκαψαν. Στη συνέχεια άτομα που είχαν καταλάβει κτίριο πρώην Δημοτικού Σχολείου πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των διαδηλωτών, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πλατεία Ναυαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομάδα εθνικιστών βγήκε από τα στενά και επιχείρησε να προσεγγίσει στην Καμάρα,  όμως η αστυνομία τους έκοψε το δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρξη.... συμπλοκή με πέτρες , φωτοβολίδες και περιορισμένη χρήση χημικών.

 

Επεισόδια στη Μελβούρνη

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Μελβούρνη κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου συμπαράστασης, το οποίο είχαν διοργανώσει οι ομογενείς. Αιτία στάθηκε το γεγονός πως οι διαδηλωτές βρέθηκαν ξαφνικά.... πρόσωπο με πρόσωπο με τους Σκοπιανούς της Αυστραλίας....

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star…

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top