Ο Μεσογειακός κυκλώνας «Ζήνωνας» ετοιμάζεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας - Ποιές περιοχές θα πληγούν

Δείτε στο video τη στιγμή της «γέννησής του» στο Ιόνιο

Μετά το καταστροφικό πέρασμα της «Ευρυδίκης» από τη χώρα μας, με τα τραγικά γεγονότα που όλοι ζήσαμε, σειρά παίρνει ο… «Ζήνωνας», ο Μεσογειακός κυκλώνας που θα μας «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες, δίνοντας έντονα και κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το meteo, στο Ιόνιο έχει σχηματιστεί Μεσογειακός κυκλώνας με τροπικά χαρακτηριστικά, ο Ζήνων, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΗΝΩΝΑΣ:

 

Το βαρομετρικό χαμηλό «Ζήνωνας» που έχει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετωπικών επιφανειών, θερμό πυρήνα, ορατό "μάτι" στο κέντρο και θυελλώδεις ανέμους στην περιφέρειά του, δημιουργήθηκε αργά χθες βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο.

Σήμερα θα παραμείνει στην περιοχή γέννησής του και αύριο Σάββατο περιμένουμε να κινηθεί προς τη ΝΔ Ελλάδα επηρεάζοντας μόνο τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές με ισχυρούς ανέμους εντάσεως 8-9 μποφόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις. Βαρομετρικά χαμηλά αυτού του είδους παρατηρούμε 1 ή 2 φορές τον χρόνο, με τον τελευταίο στη χώρα μας πέρυσι 31 Οκτωβρίου 2016 στην ίδια περιοχή.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

 

Το βράδυ δεύτερο κύμα κακοκαιρίας έρχεται για να πλήξει τα νησιά του Ιονίου με τον Μεσογειακό Κυκλώνα (Medicane) να χτυπάει με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση. Επίσης, οι περιοχές που θα πληγούν είναι η Αιτωλοακαρνανία, η Ηλεία, η Αχαϊα και η Μεσσηνία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top