Έτοιμοι να στήσουν σκηνές οι μεταλλωρύχοι στο υπουργείο Περιβάλλοντος!

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Βελίκα Καραβάλτσιου

Λεπτό δεν έφυγαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος οι μεταλλωρύχοι από τις Σκουριές Χαλκιδικής την Τετάρτη. Όπως είπαν στο Star, θα εγκαταλείψουν το υπουργείο μόνο όταν πάρουν διαβεβαιώσεις από τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους. 

Δείτε επίσης: Ντου μεταλλωρύχων στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Έξω από το υπουργείο βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η Βελίκα Καραβάλτσιου και όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, «μετά τη συνάντηση των εργαζομένων με τον υπουργό Επικρατείας Χρ.Βερναρδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επέστρεψαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για την έκβαση της συνάντησης, για την δέσμευση του κυρίου Βερναρδάκη να μην χαθούν θέσεις εργασίας. Ωστόσο, παρά τις δεσμεύσεις οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να παραμείνουν στο υπουργείο όσο χρειαστεί, μέχρι να πάρουν οριστική λύση για το θέμα στις Σκουριές. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε τους εργαζόμενους να στήνουν σκηνές έξω από το υπουργείο».

Δείτε επίσηςΓΣΕΕ κατά κυβέρνησης: To Gr-Invest μετατρέπεται σε αστυνομικό Gr- Crackdown των μεταλλωρύχων

«Με ανακοίνωση της η εταιρία ElDorado Gold εξέφρασε την ικανοποίηση της για την έκβαση της υπόθεσης, ωστόσο και η εταιρία με τη σειρά  της περιμένει να εκδοθούν οι δύο άδειες που εκκρεμούν όπως και κάποια επιπρόσθετη ενημέρωση στο θέμα της διαιτησίας», πρόσθεσε η δημοσιογράφος με την Μάρα Ζαχαρέα να σημειώνει από την πλευρά της πως παρατηρείται προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κατάστασης. 

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, οι μεταλλωρύχοι συγκρούστηκαν με τα ματ, ενώ κατάφεραν να εισέλθουν στον χώρο του υπουργείου και να ανέβουν στον 1ο όροφο, σηκώνοντας πανό κατάληψης και κρεμώντας τα γιλέκα τους από τα παράθυρα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top