Αναπληρωτές καθηγητές σε Μύκονο και Σαντορίνη κοιμήθηκαν σε sleeping bag στις… παραλίες

Δεν είχε φροντίσει κανείς να τους παράσχει κατάλυμα - Πρώτη ανάρτηση: 12-09-2017 10:34

Στην Ελλάδα του 2017 όλα είναι πιθανά, ακόμα και να διοριστεί ένας αναπληρωτής καθηγητής σε ένα μέρος της χώρας και να κοιμηθεί σε sleeping bag στην παραλία γιατί δεν έβρισκε δωμάτιο να μείνει.

Αυτό συνέβη σε δεκάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που κλήθηκαν να καλύψουν κενές θέσεις στη Μύκονο και στη Σαντορίνη και βρέθηκαν να περνούν τη νύχτα τους στις παραλίες των νησιών αυτών και να κοιμούνται σε sleeping bag.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», αυτό συνέβη γιατί δεν υπήρχαν κενά δωμάτια σε ξενοδοχεία και σε ενοικιαζόμενα, ενώ και αυτά που ήταν κενά ήταν πανάκριβα.

Έτσι αρκετοί ήταν εκείνοι που κοιμήθηκαν στις παραλίες, μέσα στα αυτοκίνητά τους, ή έστησαν σκηνές.

Το θέμα ανακίνησε πρώτο το ΠΑΜΕ που σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι για γκαρσονιέρες ή δυάρια το ενοίκιο στη Σαντορίνη κυμαίνεται από 350 – 800 ευρώ, όταν ο μισθός του αναπληρωτή καθηγητή είναι 850 ευρώ.

Μάλιστα σύμφωνα με τα Νέα, το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε 15.000 άτομα μέσα σε δύο μέρες για να καλύψει να κενά, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με το πού θα κοιμηθούν οι άνθρωποι αυτοί που κλήθηκαν να αναλάβουν καθήκοντα την τελευταία στιγμή, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top