Η μεγάλη αλλαγή της Μυρτώς που κακοποιήθηκε στα βράχια της Πάρου-Επέστρεψε στην Αθήνα

Δίνει καθημερινό αγώνα πέντε χρόνια μετά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια Πακιστανού

Η μεγάλη αλλαγή της Μυρτώς

Η Μυρτώ ήταν μόλις 15 ετών όταν κακοποιήθηκε άγρια στα βράχια της Πάρου (όπου έκανε διακοπές με την οικογένεια της) από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ο οποίος δεν δίστασε να της «πολτοποιήσει» το κεφάλι, προκαλώντας της τεράστιες βλάβες.

Πέντε χρόνια μετά, η 20χρονη πλέον Μυρτώ συνεχίζει τον μεγάλο της αγώνα και ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά, έχοντας πάντα στο πλευρό της την μητέρα της, αλλά και μια πλειάδα ειδικών που την βοηθούν.

Πρόσφατα μάλιστα, η Μυρτώ επέστρεψε σε ένα σπίτι που της παραχωρήθηκε στην Αθήνα.

Η ΜΥΡΤΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό η  μητέρα της, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Μυρτώ μετά από πέντε χρόνια πήγε στο λούνα παρκ:

«Κι όμως ειναι αλήθεια. Η Μυρτώ στο λούνα πάρκ μετά από πέντε χρονιά στον μύλο. Βέβαια όλα αυτά με την βοήθεια του καλού μας φίλου Πέτρου Παπαδόπουλου στην Καλαμάτα και με το κέντρο αποκατάστασης ΔΙΑΠΛΑΣΗ που μας φιλοξενεί».

«Μετά από πέντε χρόνια ζει πλέον ξανά σε σπίτι στη γενέτειρά της, την Αθήνα. Για πρώτη φορά από τότε που έφυγε για εκείνες τις διακοπές στην Πάρο» εξηγεί η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσoυ και προσθέτει:

«Στο μυαλό της και τη ματιά της υπάρχει περισσότερη σπιρτάδα και αντίληψη», εξηγεί η κ. Κοτρώτσου, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος στο θέμα των κινήσεων. «Αυτό όμως που έγινε στην Λάρισα ήταν ότι σταθεροποιήθηκε το θέμα των λοιμώξεων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Η ΜΥΡΤΩ ΤΟ 2016

Σε καθημερινή βάση, την Μυρτώ επισκέπτονται εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές. Μαζί τους στο σπίτι, κάποιες ώρες της ημέρας, είναι και η Χριστίνα, η νοσηλεύτρια. Βοήθεια από το κράτος δεν υπάρχει, όπως λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της.

«Σε ένα άτομο που έχει 100% αναπηρία, δεν προβλέπει βοήθεια. Ίσως θεωρεί ότι ο γονιός πρέπει να είναι αρσιβαρίστας και να τα καταφέρει μόνος του», εξηγεί, προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή ζούμε χάρη στη βοήθεια κάποιων ανθρώπων που βοηθάνε χωρίς να θέλουν να φαίνονται. Κατ’ εμέ, αυτός είναι και ο σωστός τρόπος φιλανθρωπία. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς τους ανθρώπους».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top