Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Φλαμπουράρη – Κάψανε όχημα της αστυνομίας

Ανθρωποκυνηγητό σε Εξάρχεια και λόφο Στρέφη για τον εντοπισμό του δράστη- Πρώτη Ανάρτηση 29-07-2017 13:16

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη πραγματοποίησαν για ακόμη μία φορά κουκουλοφόροι. Με μια αστραπιαία καταδρομική επιχείρηση μέρα μεσημέρι, οι νεαροί κουκουλοφόροι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την αστυνομική φρουρά και να πυρπολήσουν με βόμβες μολότοφ ένα τζιπάκι της ειδικής ομάδας για την πρόληψη της εγκληματικότητας, που εδώ και μήνες  έχει κυριολεκτικά στρατοπεδεύσει έξω από το νεοκλασικό σπίτι του υπουργού Επικρατείας, στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια. 

Το τζιπάκι τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες, ενώ οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την επίθεση των κουκουλοφόρων, χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι δράστες, ωστόσο, κατάφεραν να διαφύγουν ανενόχλητοι καλύπτοντας τα νότα τους πίσω από ένα πυκνό σύννεφο άσπρης σκόνης από φορητό πυροσβεστήρα. 

Αμέσως μετά την 8η κατά σειρά επίθεση στο σπίτι του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη, η περιοχή των Εξαρχείων κατακλύστηκε από δεκάδες αστυνομικούς. Μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, περιπολικά της Άμεσης Δράσης, διμοιρίες των ΜΑΤ, τζιπάκια της ΟΠΚΕ, συμβατικά αυτοκίνητα και μηχανές της κρατικής ασφάλειας, ακόμη και τροχονόμοι κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό των δραστών, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν, ωστόσο, σοβαρές καταγγελίες που κάνουν λόγο για προκλητική αδράνεια της πολιτείας στα Εξάρχεια. 

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στα Εξάρχεια και τον λόφο του Στρέφη για τη σύλληψη των δραστών. 

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εμμονή σκοτεινών κύκλων εναντίον του υπουργού επικρατείας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top