Μαγικές εικόνες! Κόρνες και φωτοβολίδες από το "Νήσος Μύκονος" -Ο χαιρετισμός στη Χίο για τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής

Κατά τον Προεόρτιο Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής, στη μικρασιατική γειτονιά του Καστέλλου

Απίστευτες εικόνες έζησαν όσοι βρέθηκαν στον Προεόρτιο Εσπερινό της Αγίας Παρασκευής, στη μικρασιατική γειτονιά του Καστέλλου της Χίου.

Όπως κάθε χρόνο, τηρώντας το έθιμο, τα πλοία που βρίσκονταν στο λιμάνι απέδωσαν χαιρετισμό στον προσφυγικό ναό της Αγίας Παρασκευής που έχτισαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες του 1922. Ο ναός αυτός βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ, το Κιόστε, τον τόπο, δηλαδή, από τον οποίο έφυγαν και δεν επέστρεψαν ποτέ.

Το πλοίο «Νήσος Μύκονος» ήταν εκείνο που έκλεψε φέτος τις εντυπώσεις. Αναχωρώντας από τη Χίο για Μυτιλήνη, έφτασε έξω από την εκκλησία. Τότε, απέδωσε χαιρετισμούς, χρησιμοποιώντας φωτοβολίδες, καπνογόνα και την κόρνα του, προσφέροντας μαγικές και συγκινητικές εικόνες στους παρευρισκόμενους.

Ακόμα, το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού «Γαύδος- Λ.Σ. 090», το πλοίο «San Nicolas», η λάντζα «Ισίδωρος» και το ναυαγοσωστικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, με τη σειρά τους, απέδωσαν επίσης τιμές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top