Στους δρόμους κοιμήθηκαν κάτοικοι και τουρίστες στην Κω – Ομαλοποιείται η κατάσταση στο νησί

Μάχη με το χρόνο για να αποκατασταθούν οι ζημιές από το σεισμό - Πρώτη ανάρτηση: 08:16

Ο χορός των Ρίχτερ καλά κρατεί στην Κω μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν.

Διαβάστε επίσης: Παπαζάχος: "6,6 Ρίχτερ ο σεισμός στην Κω! Αναμένονται μετασεισμοί έως και 6 Ρίχτερ"

Διαβάστε επίσης: «Ίσος με τέσσερις ατομικές βόμβες ο σεισμός»! Τρόμος από τις δηλώσεις Τούρκου σεισμολόγου

Μέχρι αργά το βράδυ είχαν καταγραφεί περισσότεροι από 200 μετασεισμοί, οι 20 από τους οποίους ήταν πάνω από 4 Ρίχτερ.

Διαβάστε επίσης: Υπό έλεγχο η κατάσταση στην Κω μετά το σεισμό - Συνεχίζουν τις διακοπές τους οι τουρίστες

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το μπαρ που κατέρρευσε στην Κω από τον σεισμό- Νεκροί 2 τουρίστες

Για το λόγο αυτό είναι πάρα πολλοί οι κάτοικοι και οι τουρίστες που αποφάσισαν να μην μπουν στα σπίτια και στα ξενοδοχεία τους και να κοιμηθούν στους δρόμους και στις πλατείες του νησιού από το φόβο ενός νέου ισχυρού μετασεισμού.

Διαβάστε επίσης: Τσελέντης στο Star για τους σεισμούς: Απαιτείται προσοχή-Δεν θα με φιμώσουν, δεν φοβάμαι κανέναν εισαγγελέα

Διαβάστε επίσης: Το Star στην Κω: Χθες μουσική, σήμερα σιγή στο μπαρ του θανάτου! Τι θα γίνει με τις συγκοινωνίες

Έτσι έστησαν σκηνές, πήραν κουβέρτες, σεντόνια, στρώματα, ακόμα και ξαπλώστρες και κοιμήθηκαν κάτω από τα αστέρια, νιώθοντας έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η ζωή στο νησί έχει ήδη αρχίσει να επιστρέφει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Μετά το πρώτο σοκ από τον φονικό σεισμό η κρατική μηχανή κινήθηκε αστραπιαία για να αποκατασταθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Ο κόσμος, τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι τουρίστες διατήρησαν την ψυχραιμία τους και πλέον όλα δείχνουν να επιστρέφουν στην ομαλότητα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της παλιάς πόλης, όπου έχουν υποστεί ζημιές κυρίως παλιά κτίρια της δεκαετίας του ’20  και του ’30, ενώ πιο σοβαρές είναι οι ζημιές στο λιμάνι.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η καθοριστική επιθεώρηση στο λιμάνι από ειδικούς λιμενολόγους – μηχανικούς και καθηγητές του Πολυτεχνείου που βρίσκονται στο νησί, ενώ θα γίνουν και υποβρύχιες λήψεις από δύτες για να υπάρξει σαφής εικόνα των ζημιών.

Μάλιστα ήδη χθες, σύμφωνα με τον Γ. Γ. Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας, Χ. Λαμπρίδη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έδεσε με επιτυχία του Blue Star στο λιμάνι του Κέφαλου, αποκαθιστώντας τη θαλάσσια συγκοινωνία της Κω με τον Πειραιά.

Οι σεισμολόγοι τέλος παρακολουθούν στενά τη μετασεισμική ακολουθία, σημειώνοντας ότι η δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά και θα συνεχιστεί για κάποιες εβδομάδες ακόμα. Δεν αποκλείουν μάλιστα να σημειωθεί και μετασεισμός που θα αγγίξει τα 6 Ρίχτερ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top